"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.2 C
Trikala

«Έτοιμα τα αντιλαϊκά νομοσχέδια από τη συγκυβέρνηση»

lafarm

Σχετικά άρθρα

Έτοιμα έχει τα αντιλαϊκά μέτρα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που θα χρησιμοποιήσει το εκλογικό αποτέλεσμα ως έγκριση του Μνημονίου εκ μέρους του λαού, σύμφωνα με τον Δημήτρη Κουτσούμπα.

Στη σημερινή πρώτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδα του κόμματος, ο γ.γ. ανακοίνωσε τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους, που θα είναι οι Θ. Παφίλης, Ν. Καραθανασόπουλος, κ. Α. Καταρτζής. Στην γραμματεία της ΚΟ θα μετέχουν οι Θ. Παφίλης, Ν. Καραθανασόπουλος, Σ. Χαλβατζής, Γ. Λαμπρούλης και Γ. Μαρίνος, ενώ το ΚΚΕ θα προτείνει για Ζ΄ Αντιπρόεδρο της Βουλής τον Γ. Λαμπρούλη.

Ο κ. Κουτσούμπας τόνισε ότι το ΚΚΕ θα συμβάλλει στην αποκάλυψη των αντιλαϊκών μέτρων θα καταθέτει προτάσεις νόμου και τροπολογίες, αλλά και επίκαιρες ερωτήσεις για κάθε λαϊκό πρόβλημα, ενώ ταυτόχρονα οι βουλευτές του θα δίνουν το «παρών» σε όλους τους αγώνες του εργατικού-λαϊκού κινήματος.

«Ο λαός να μην δεχθεί την εις βάρος του ερμηνεία του εκλογικού αποτελέσματος» υπογράμμισε ο γ.γ. του ΚΚΕ, προσθέτοντας πως ο λαός ή θα γίνει με την πάλη του πρωταγωνιστής των εξελίξεων, ή θα δοκιμάσει ήττες, τις οποίες, μάλιστα, θα υποστεί χωρίς να έχει δοκιμάσει την δύναμή του και να δώσει μάχες.

Συνέχισε την ομιλία του εξαπολύοντας επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, που «προσπάθησε να εξαπατήσει τον λαό πως μπορεί να εξασφαλιστεί η λαϊκή ευημερία μέσω διαπραγματεύσεων με την ΕΕ. και το κεφάλαιο και όχι σε ρήξη με αυτούς.

Αναφερόμενος στην πρόσφατη προεκλογική περίοδο, είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε και προσπαθεί ακόμα να ενσωματώσει λαϊκές δυνάμεις, καλλιεργώντας την εντύπωση ότι πάλεψε, ότι παραμένουν ανοιχτά προς διαπραγμάτευση ζητήματα και ότι η ΕΕ αλλάζει.

Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι συνολικά με την πολιτική του προετοίμασε το έδαφος για να περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα και συμπλήρωσε ότι μετατρέπεται και σε εργοδοτική «εργατοπατερική» δύναμη στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Υπογράμμισε ότι αυτοί που έχουν την πραγματική εξουσία βρήκαν στο πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ την ιδανική λύση για να περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα, δίνοντας ταυτόχρονα χρόνο στα παραδοσιακά αστικά κόμματα να ανασυνταχθούν. Όλα τα κόμματα που ψήφισαν το Μνημόνιο θα απαιτούν, πλέον, άλλοτε στηρίζοντας και άλλοτε επικρίνοντας την κυβέρνηση για «καθυστερήσεις», την πλήρη εφαρμογή του, προσέθεσε.

Εγκάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ και «όλα τα διαφωνούντα παρακλάδια του» για αφοπλισμό του εργατικού-λαϊκού κινήματος, επισημαίνοντας ότι τα προηγούμενα χρόνια απέκρυψαν τον χαρακτήρα του Μνημονίου, ως συνόλου μέτρων που εξυπηρετούσαν τις απαιτήσεις του κεφαλαίου για την ανταγωνιστικότητά του και την κερδοφορία του και ως υλοποίηση στρατηγικών κατευθύνσεων της ΕΕ για την εξυπηρέτηση των ίδιων στόχων.

Κάλεσε δε την κυβέρνηση να ενημερώσει αμέσως τον ελληνικό λαό για τις δεσμεύσεις που ανέλαβε και για τα ανταλλάγματα που έχει υποσχεθεί στο ζήτημα της επέμβασης στη Συρία, στο Κυπριακό, στα ελληνοτουρκικά, στο Κόσσοβο και σε ζητήματα που αφορούν στην συνεχιζόμενη εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς τυχοδιωκτισμούς στην ευρύτερη περιοχή μας.

Επισήμανε ότι το ΚΚΕ έχει την ικανότητα, την οργάνωση και το βασισμένο σε επιστημονική ανάλυση σχέδιο, ώστε να τεθεί επικεφαλής του οργανωμένου αγώνα και για την απόσπαση κάποιων κατακτήσεων και για το άνοιγμα του δρόμου οριστικής απαλλαγής του λαού από όλες τις αντιλαϊκές πολιτικές.

Ταυτόχρονα κάλεσε στην ένταση της προσπάθειας όλου του κόμματος και της ΚΝΕ για την ακόμα πιο πλατιά διάδοση και ουσιαστική συζήτηση με τον λαό της πολιτικής πρότασης του ΚΚΕ.

Ακόμη, τόνισε ότι το ΚΚΕ θα έχει καθαρό μέτωπο απέναντι στα υπόλοιπα κόμματα και στην εγκληματική-ναζιστική Χρυσή Αυγή, εγκαλώντας ταυτόχρονα τα υπόλοιπα κόμματα ότι δεν την αντιπάλεψαν.

Ανέφερε ότι θα αποδειχθούν κοροϊδία όλα τα περί ισοδύναμων και αντισταθμιστικών μέτρων και «παράλληλου προγράμματος» και προσέθεσε ότι ο λαός θα πληρώσει και την όποια ρύθμιση του χρέους και τα αναπτυξιακά πακέτα.

Συνέδεσε «την πανταχόθεν και εν εξελίξει ιμπεριαλιστική επιθετικότητα» με τα εμφανιζόμενα σημάδια μιας νέας βαθιάς και συγχρονισμένης καπιταλιστικής κρίσης που θα οδηγήσει σε όξυνση των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων.

Υπογραμμίζοντας το συναίσθημα ευθύνης των βουλευτών του ΚΚΕ, ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι η ΚΟ του κόμματος θα συμβάλλει, από το δικό της μετερίζι, στη συνολική προσπάθεια του κόμματος για την ανασύνταξη του λαϊκού κινήματος και την οικοδόμηση της κοινωνικής λαϊκής συμμαχίας για την αντιμετώπιση των αντιλαϊκών μέτρων με ταυτόχρονο άνοιγμα του δρόμου ρήξης και ανατροπής.

Κατέληξε τονίζοντας ότι η ΚΟ του ΚΚΕ με τη συνολική δράση της ως συνεπούς και ισχυρής λαϊκής εργατικής αντιπολίτευσης και προσπαθώντας να ανταποκριθεί στο σύνθετο και δύσκολο αυτό καθήκον θα τιμήσει τις προσδοκίες της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων που εμπιστεύονται το ΚΚΕ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης