"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.2 C
Trikala

Έφυγε από τη ζωή 25χρονος από τις Σέρρες – Το νεότερο θύμα του κορωνοϊού στη χώρα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Έφυγε από τη ζωή ο 25χρονος Θοδωρής Παυλίδης από την Δήμητρα Σερρών, σκορπίζοντας θλίψη σε συγγενείς, φίλους συμμαθητές, αλλά και σε ολόκληρη την σερραϊκή κοινωνία. Σύμφωνα με τον βουλευτή Σερρών, Λευτέρη Αβραμάκη ο 25χρονος Θοδωρής έχασε την μάχη με τον κορονοιό, αποδεικνύοντας ότι ο φονικός ιός δεν κοιτά ηλικίες. Ο 25χρονος είχε υποβληθεί σε εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς.

Ο εκλιπών νοσηλεύτηκε στην αρχή στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στη Θεσσαλονίκη στο Νοσοκομείο Παπανικολάου. Ο 25χρονος ήταν διασωληνωμένος και παρουσίασε επιπλοκές με αποτέλεσμα να καταλήξει.

Η είδηση του θανάτου του 25χρονου που συγκλονίζει επιβεβαιώνει ότι οι νέοι δεν είναι άτρωτοι απέναντι στον κορονοϊό. Μάλιστα, το Σάββατο κατέληξε από κορονοϊό και ο 39χρονος dj Decibel (Δημήτρης Μπέλλος), ο οποίος ήταν αντικαπνιστής και δεν είχε κανένα υποκείμενο νόσημα. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα γνωστά, ο Dj νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς», δίνοντας μάχη για τη ζωή του επί τρεις εβδομάδες, όμως δεν τα κατάφερε.

Οι νέοι όλο και πιο ευάλωτοι – Πέφτει διαρκώς ο μέσος όρος ηλικίας των διασωληνωμένων

Η περίπτωση του Δημήτρη Μπέλλου δεν είναι η μοναδική που αποδεικνύει ότι ο κορονοϊός δεν κάνει ηλικιακές διακρίσεις και πως κανείς δεν είναι άτρωτος. Δυστυχώς και αυτό επιβεβαιώθηκε μετά και τον θάνατο του 25χρονου στις Σέρρες.

Διασωληνωμένη, όμως, νοσηλεύεται στο «Ιπποκράτειο» της Θεσσαλονίκης 28χρονη μητέρα, η οποία μεταφέρθηκε εσπευσμένα τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής από το Μαμάτσειο Νοσοκομείο της Κοζάνης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Kozanimedia, διοίκηση, γιατροί και ΕΚΑΒ αναζητούσαν κρεβάτι σε ΜΕΘ και τελικά βρέθηκε αργά τη νύχτα Σαββάτου προς Κυριακή στη Θεσσαλονίκη, με την 28χρονη να δίνει τη δική της μάχη με τον κορονοϊό. Η ασθενής είναι μητέρα ενός πολύ μικρού παιδιού και δεν φέρεται να πάσχει από υποκείμενα νοσήματα. Νόσησε από κορονοϊό πριν λίγες ημέρες και η υγεία της επιδεινώθηκε ξαφνικά το τελευταίο 24ωρο.

Την ίδια ώρα, γνωστός έγινε την Κυριακή και ο θάνατος μιας 33χρονης που προσβλήθηκε από κορονοϊό. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η 33χρονη διακομίσθηκε βράδυ του Σαββάτου στο νοσοκομείο όμως δυστυχώς δεν τα κατάφερε, καθώς κατέληξε από ανακοπή. Οι γιατροί προκειμένου να βεβαιωθούν από πού προήλθε η επιδείνωση της υγείας της, έκαναν το rapid test το οποίο βγήκε θετικό.

Μιλώντας στο OPEN TV το Σάββατο, ο Κώστας Ιμπρίαλος, παθολόγος στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, σημείωσε πως έχει μειωθεί σημαντικά ο μέσος όρος ηλικίας των νοσηλευομένων ασθενών, με πολλούς από αυτούς να είναι γύρω στα 40 έτη, ενώ το τελευταίο διάστημα σε αυτούς έχουν προστεθεί και αρκετοί ασθενείς ηλικίας 30 ετών. Αναφορικά με το αν οι άνθρωποι αυτοί έχουν υποκείμενα νοσήματα, ο κ. Ιμπρίαλος τόνισε πως πλέον ένα ποσοστό της τάξεως του 30%-40% εξ αυτών δεν έχουν σοβαρά υποκείμενα νοσήματα και παρόλ’ αυτά χρήζουν νοσηλείας σε ΜΕΘ.

Παράλληλα, σύμφωνα με το OPEN TV, 11 ασθενείς, ηλικίας 18 έως 39 ετών, νοσηλεύονται σε εντατικές, επιβεβαιώνοντας με τον πιο σκληρό τρόπο ότι κανείς δεν είναι άτρωτος. Την ίδια ώρα, σχεδόν 6.000 παιδιά κάτω των 17 ετών έχουν νοσήσει στη χώρα μας.

Παπαευαγγέλου: Απρόβλεπτο ποιος κινδυνεύει

Σε δηλώσεις της, η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου «Αττικόν» και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου, τόνισε πως δεν μπορεί να προβλεφθεί ποιος κινδυνεύει και ποιος όχι από τον κορονοϊό και πως κανείς δεν είναι άτρωτος.

«Η εμπειρία έχει δείξει ότι είναι εντελώς απρόβλεπτο ποιος θα κινδυνεύσει από αυτή τη νέα λοίμωξη. Ο ιός δεν κάνει εξαιρέσεις και όλοι είμαστε ευάλωτοι. Είναι επίσης μεγάλο λάθος, και το ακούμε, να χαλαρώνουμε επειδή πράγματι μεγάλος αριθμός θανάτων αφορά σε άτομα με υποκείμενα νοσήματα. Ας μην το χρησιμοποιούμε αυτό σαν δικαιολογία, σαν λόγο εφησυχασμού. Ας μην γελιόμαστε. Οι άνθρωποι αυτοί χάθηκαν από κορονοϊό, δεν θα είχαν πεθάνει αν δεν είχαν κολλήσει.

Άλλωστε, βλέπουμε κάποιους 90άρηδες που είναι εντελώς ασυμπτωματικοί και παραδίπλα ανθρώπους στην τέταρτη δεκαετία της ζωής τους να ασθενούν βαριά, να παλεύουν και καμιά φορά να χάνουν τη ζωή τους. Συνεπώς κανείς δεν είναι άτρωτος. Έχουμε έναν πραγματικό πόλεμο. Και αν υπήρχαν έξω σφαίρες αντί για τον αόρατο κορονοϊό, σίγουρα δεν θα χαλαρώναμε, δεν θα δυσανασχετούσαμε που πρέπει να μείνουμε σπίτι, δεν θα κοιτάγαμε πώς να καταφέρουμε να ξεγλιστρήσουμε από τους περιορισμούς που μας ταλαιπωρούν».

Πηγή: ethnos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης