"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12.4 C
Trikala

Έφυγε ο ”πατριάρχης” των εκκοκκιστών της Θεσσαλίας Αλέκος Παλαιολόγος

lafarm

Σχετικά άρθρα

Έφυγε το βράδυ του Σαββάτου σε ηλικία 91 ετών ο Αλέκος Παλαιολόγος, ο εκκοκκιστής  που συνέδεσε το όνομά του με την άνθιση της τοπικής οικονομίας της Θεσσαλίας, περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο και ταύτισε την ζωή του με το θεσσαλικό βαμβάκι.
Η κηδεία του Αλέκου Παλαιολόγου έγινε το μεσημέρι της Κυριακής από τον μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Καρδίτσα.
Ο Αλέξανδρος Παλαιολόγος, υπήρξε ένας από τους τελευταίους της γενιάς των αυτοδημιούργητων βιομηχάνων της χώρας και ξεκίνησε την πολυετή δραστηριότητά του στο χώρο του βαμβακιού, από τη Λιβαδειά όπου και η γενέτειρά του ως μεσίτης, για να μεταπηδήσει επιτυχώς στη συνέχεια στο χώρο της εκκόκκισης βάμβακος. Δημιούργησε μία από τις μεγαλύτερες καθετοποιημένες εκκοκκιστικές μονάδες και σπορελαιουργείο στην περιοχή της γέφυρας του Πηνειού μετά το Αγναντερό στο δρόμο Τρικάλων – Καρδίτσας και επηρέασε σε μεγάλο βαθμό την ανάπτυξη της βαμβακοκαλλιέργειας  στη δ. Θεσσαλία (Τρίκαλα – Καρδίτσα) αλλά και την ευρύτερη περιοχή της κεντρικής Ελλάδας.
Άνθρωπος περήφανος και οξυδερκής o Αλέκος Παλαιολόγος έχαιρε μεγάλης εκτίμησης στις τάξεις των παραγωγών και ευτύχησε να δει τα δύο του παιδιά σπουδαγμένα  και με κοινωνική προσφορά (ο ένας οικονομολόγος ,  ο άλλος γιατρός στην Αθήνα και η κόρη του δικηγόρος στη Λάρισα) αλλά και εγγόνια

thessaliatv.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης