"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

20.7 C
Trikala

Αίτηση στο πρώην άρθρο 99 από την “Γαντζούλας ΑΤΕ” – Υποχρεώσεις 63 εκ. ευρώ για την Θεσσαλική εταιρεία

lafarm

Σχετικά άρθρα

Επανειλημμένως, τους τελευταίους μήνες, οι εργαζόμενοι της τεχνικής εταιρείας ΤΡΙΚΑΤ, που ανήκει στον Tρικαλινό όμιλο Γαντζούλα, έχουν πραγματοποιήσει επισχέσεις εργασίας, διεκδικώντας δεδουλευμένες αποδοχές. Η πρώην Γαντζούλας ΑΤΕΕ – την απορρόφησε η ΤΡΙΚΑΤ το 2009 – οφείλει συνολικά στο προσωπικό της περισσότερα από 2 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για τα συγκεκριμένα χρέη, μαζί με ακόμη 61 εκατ. ευρώ, που οδήγησαν πριν από μερικές ημέρες, την ΤΡΙΚΑΤ στην αίτηση και λήψη προληπτικών μέτρων από τους πιστωτές. Εν τω μεταξύ, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η εταιρεία βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με τις πιστώτριες τράπεζες, για την οριστικοποίηση της συμφωνίας εξυγίανσης βάσει του άρθρου 106α.   

Οι οφειλές

Η Τρικαλινή κατασκευαστική και εμπορική ανώνυμη εταιρεία, που εδρεύει στην Ανθούσα Αττικής, με πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο τον Στέργιο Γ. Γαντζούλα, εμφανίζει συνολικές υποχρεώσεις 63,6 εκατ. ευρώ από τα οποία το 88% είναι προς τις τράπεζες:

-Πειραιώς (21,3 εκατ. ευρώ)

-Εθνική (12,3 εκατ.)

-Alpha (11,4 εκατ.)

-Παγκρήτια (2,3 εκατ.)

-Eurobank (1,6 εκατ.)

-Αττικής (6,6 εκατ.)

Επίσης, χρωστά σε προσωπικό, ασφαλιστικούς οργανισμούς και προμηθευτές περίπου 2 εκατ. ευρώ, 1,3 εκατ. και 1,4 εκατ., αντίστοιχα.

Ωστόσο, τα χρέη προς τους ασφαλιστικούς οργανισμούς (1,3 εκατ.) έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση, ενώ, σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις, η εταιρεία εμφανίζεται να διαθέτει υψηλές απαιτήσεις, μεταξύ άλλων από πελάτες και εισπρακτέα γραμμάτια, ύψους 81,3 εκατ. ευρώ.

Σε τρία χρόνια έχασε τον μισό κύκλο εργασιών

Η ΤΡΙΚΑΤ απώλεσε, σε μία τριετία, περίπου το ήμισυ του κύκλου εργασιών της, ο οποίος διαμορφώθηκε το 2016 σε 8,2 εκατ. ευρώ από 15,7 εκατ. ευρώ το 2013.

Κατ’ επέκταση, το διάστημα 2013-2016, οι προ φόρων ζημιές ενισχύθηκαν και ανήλθαν σε 4,5 εκατ. το 2016 από 1,4 εκατ. ευρώ το 2014.

Ακόμη, το μικτό περιθώριο κέρδους από 25,4% το 2013 περιορίστηκε σε 19,6% το 2016.

Βασικός πελάτης η ΔΕΗ

Η Γαντζούλας ΑΤΕΕ, που απορρόφησε η ΤΡΙΚΑΤ το 2009, ιδρύθηκε το 1988 από τους αδερφούς Θανάση και Στέργιο. Υπήρξε ουσιαστικά, η μετεξέλιξη των προσωπικών εταιρειών τους που δραστηριοποιούνταν στις κατασκευές από το 1976.

Μέχρι σήμερα έχει υλοποιήσει έργα, συνολικού προϋπολογισμού 550 εκατ. ευρώ, με την ΔΕΗ και τον ΔΕΔΔΗΕ να συγκαταλέγονται στους μεγαλύτερους πελάτες της ΤΡΙΚΑΤ, η οποία εμφανίζει ειδίκευση σε έργα ηλεκτρομηχανολογικά έργα και στην κατασκευή γραμμών μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Η λίστα, όμως, των πελατών περιλαμβάνει την ΕΠΑ Αττικής, το Δήμο Παιανίας, τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας και τον Αναπτυξιακό Σύνδεσμο Δυτικής Αθήνας (ΑΣΔΑ).

Το 2009 η Γαντζούλας ανεδείχθη ως ανάδοχος για την υλοποίηση της πρώτης σύμπραξης Δημόσιου-Ιδιωτικού Τομέα στην Ελλάδα, της κατασκευής και τεχνικής διαχείρισης επτά πυροσβεστικών σταθμών.

Σήμερα η εταιρεία υλοποιεί συνολικά 12 έργα ύψους 40,15 εκατ. ευρώ σε όλη την Ελλάδα από τα οποία τα μισά αφορούν συμβάσεις με τον ΔΕΔΔΗΕ και τη ΔΕΗ.

*φωτό αρχείου

dimitris.delevegos@capital.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης