"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.2 C
Trikala

ΑΕΚ-Μπάγερν 0-2: Σε τρία λεπτά τέλειωσαν όλα!

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η ΑΕΚ στάθηκε εξαιρετικά για μία ώρα, αλλά η Μπάγερν χτύπησε στο 61′ με τον Μαρτίνεθ και στο 63′ με τον Λεβαντόφσκι κι έφυγε από το ΟΑΚΑ με το τρίποντο

Οι πιθανότητες ήταν εξαρχής εις βάρος της. Μέχρι και το 60ο λεπτό, όμως, τις αψηφούσε. Με πάθος, με συγκέντρωση, με τρέλα και με την υποστήριξη 60.000 υπέροχων τύπων που δημιούργησαν φανταστική ατμόσφαιρα. Οταν απέναντι είναι η Μπάγερν Μονάχου, όμως, μάλλον δεν αρκούν όλα αυτά. Αντιθέτως, αρκούν δύο λεπτά στους Βαυαρούς για να βάλουν δύο γκολ και να νικήσουν την ΑΕΚ, η οποία μαζεύει εμπειρίες στο φετινό Champions League αλλά όχι βαθμούς, τουλάχιστον προς το παρόν. Μαρτίνεθ και Λεβαντόφσκι τα γκολ των Γερμανών, με τους οποίους η Ενωση θα πρέπει να τα ξαναπεί σε δύο εβδομάδες στο Μόναχο…

Αν ρωτούσες οποιονδήποτε πριν την έναρξη του ματς για το τι περίμενε να δει, θα απαντούσε ότι η Μπάγερν θα έμπαινε και θα έπαιρνε αμέσως την κατοχή μπάλας. Καμία έκπληξη, επομένως, για το γεγονός ότι οι Βαυαροί ήταν αυτοί που έδιναν τον ρυθμό στο ματς -και ήταν υψηλός από νωρίς- έχοντας την μπάλα στα πόδια τους. Το καλό ήταν ότι παρέμενε εκεί και δεν κατέληξε στα δίχτυα στο 18′, όταν ο Τσιγκρίνσκι κατάφερε, με ρίσκο, να απομακρύνει προ του Λεβαντόφσκι και να κρατήσει το 0-0.

Η ΑΕΚ ήξερε ότι αν ήθελε να κάνει κάτι καλό μπροστά θα ήταν βασικά από κάποια αντεπίθεση ή από κάποια ολιγωρία της γερμανικής άμυνας, όπως για παράδειγμα στο 20′, όταν ο Λαμπρόπουλος βρήκε τον Πόνσε αλλά το (καλό) σουτ του Αργεντίνου έφυγε άουτ. Με τον Γκάμπρι να παίρνει αρκετές πρωτοβουλίες η Μπάγερν έπαιζε κυρίως από αριστερά αλλά η Κιτρινόμαυρη άμυνα ήταν πάντα συγκεντρωμένη και την… πάλεψε και με τις γρήγορες πάσες των Βαυαρών.

Αυτό που δε θα πάλευε η Ενωση ήταν το λάθος του Μάνταλου στο 27′ αλλά η πάσα του Τιάγκο για τον Λεβαντόφσκι ήταν… όσο κακή έπρεπε για να μη γίνει το 0-1. Και δεν έγινε, παρά την κατοχή της Μπάγερν, ούτε στο υπόλοιπο του πρώτου μέρους, αφού η ΑΕΚ ήταν άψογη ανασταλτικά και απέκρουσε όλες τις σέντρες και τα κόρνερ της ομάδας του Νίκο Κόβατς.

Οι Κιτρινόμαυροι παρέμεναν σωστοί ανασταλτικά και στο ξεκίνημα της επανάληψης, όταν βρήκαν και τις ευκαιρίες να απειλήσουν κιόλας. Είτε με το σουτ του Μπακασέτα στην κόντρα (52′) είτε με το ψαλιδάκι του Κλωναρίδη (59′), ξεσηκώνοντας ακόμη περισσότερο τον κόσμο της που ήταν απλά συγκλονιστικός. Πάνω στο καλύτερο, όμως, ήρθε η προσγείωση… Η ασυνεννοησία στο δεξί άκρο της άμυνας, στο 61′, είχε ως συνέπεια τελικά το 0-1 από τον Μαρτίνεθ στην εξέλιξη της φάσης και δύο λεπτά μετά ήρθε και το 0-2 από τον Λεβαντόφσκι μετά το γύρισμα του Ραφίνια, ξανά από δεξιά.

Ο ενθουσιασμός της ΑΕΚ, όπως είναι λογικό, χάθηκε κάπου εκεί, αλλά παραλίγο να χαθεί και η συγκέντρωση και αυτό είναι εξαιρετικά επικίνδυνο όταν απέναντι είναι η Μπάγερν… Η φάση του Λεβαντόφσκι (μπλόκαρε ο Μπάρκας) που πήγε για το 0-3 αμέσως μετά το 0-2 είναι ενδεικτική, αλλά η κατάσταση δεν έγινε χειρότερη τελικά για την Ενωση, η οποία πάλεψε όσο μπορούσε και αυτό αναγνωρίστηκε, τουλάχιστον, από τον κόσμο της.

Με την ελπίδα σε ένα από τα τρία ματς που απομένουν στον όμιλο, να αναγνωριστεί και από το τελικό αποτέλεσμα…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης