"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

17 C
Trikala

Αλλαγές στην πολιτική του Φαρμάκου

lafarm

Σχετικά άρθρα

farmaka

Xρήστος Σιμορέλης βουλευτής Σύριζα : Εν όψει της επικείμενης κατάθεσης νομοσχεδίου από το Υπουργείο Υγείας, που αφορά το φάρμακο, σημαντικό είναι να αναφερθούν κάποιες αλλαγές που αποτελούν χρόνια αιτήματα του κλάδου των φαρμακοποιών και πρέπει να βρίσκονται μέσα στο νομοσχέδιο. Βασική γραμμή πλεύσης του υπουργού υγείας είναι η άμεση κατάργηση των νόμων Λοβέρδου – Γεωργιάδη και άλλων μνημονικών διατάξεων, που απορρύθμισαν την λειτουργία των φαρμακείων, με το βάρος να πέφτει στους ασθενείς και τους μικρομεσαίους φαρμακοποιούς της γειτονιάς και της περιφέρειας. Στην ίδια κατεύθυνση βρίσκεται και η κατάργηση των διατάξεων που αφορούν την κατοχή πολλαπλών αδειών, που επέτρεπαν τη διαμόρφωση αθέμιτων μορφών αγοράς, όπως είναι οι αλυσίδες (καρτέλ) και τα τοπικά μονοπώλια. Άλλο ένα σημαντικό ζήτημα είναι τα πειθαρχικά να επαναλειτουργήσουν με τον τρόπο που λειτουργούσαν παλιά με παρουσία δικαστικού.
Επιπλέον όσον αφορά το ωράριο, το βασικό ζήτημα είναι να εξεταστούν οι ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής. Ο τοπικός φαρμακευτικός σύλλογος μαζί με την αντίστοιχη Περιφέρεια θα επιλύουν το θέμα ανάλογα με την ανάγκη που έχει κάθε περιοχή. Σκοπός είναι να αισθάνεται ο πολίτης την σιγουριά ότι μπορεί να προσεγγίσει το φάρμακο του μια δύσκολη ώρα, σε συνδυασμό με ένα ανθρώπινο ωράριο προσαρμοσμένο στις συνθήκες της κάθε περιοχής.
Σημαντικό είναι να ακολουθηθεί η πολιτική που εξυπηρετεί την ασφάλεια του πολίτη και τη προστασία του μικρομεσαίου φαρμακοποιού. Μια τέτοια πολιτική, που θα βαδίζει τις αρχές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α και θα εστιάζει στην προτεραιότητα των αναγκών των πολλών, τη δίκαιη μεταχείριση και την αξιοποίηση της εμπειρίας αυτών που χρόνια δουλεύουν στο φαρμακευτικό πάγκο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης