"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

22.8 C
Trikala

Αλλαγή για το λαό δεν είναι η εναλλαγή κομμάτων στην αστική διακυβέρνηση

lafarm

Σχετικά άρθρα

000000000

Μια συγκινητική και ταυτόχρονα επίκαιρη πολιτική – πολιτιστική εκδήλωση διοργάνωσε την περασμένη Τρίτη η Τ.Ο. Τρικάλων του ΚΚΕ για τα 70 χρόνια από την ηρωική πάλη του λαού μας το Δεκέμβρη του 1944.
Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο πολύκεντρο του δήμου Τρικκαίων και είχε ομιλητή το Σωτήρη Σωτηρόπουλο , μέλος της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του Κόμματος , αντικειμενικά «έδεσε» με την πολύμορφη πολιτική παρέμβαση που ξετυλίγει αυτές τις μέρες το ΚΚΕ για τις πολιτικές εξελίξεις, ενάντια στα σύγχρονα τρομοκρατικά διλήμματα και τις αυταπάτες που πλασάρουν στο λαό.
Παράλληλα, περιλάμβανε προβολή ντοκιμαντέρ για τα γεγονότα εκείνων των ημερών του 44 και το πώς φτάσαμε σ’ αυτά , αφήγηση του χρονικού των 33 ηρωικών ημερών της μάχης του λαού της Αθήνας και των ταυτόχρονων εξελίξεων σ’ όλη τη χώρα Ανάμεσα σ’ αυτά ήταν και γεγονότα που διαδραματίστηκαν στην περιοχή των Τρικάλων και ιδίως μετά το Δεκέμβρη , που τα Τρίκαλα αποδείχτηκαν ένα φιλόξενο καταφύγιο για αμέτρητους αγωνιστές , που ήρθαν μετά την οπισθοχώρηση από την Αθήνα.
000000000000000000000

Ιδιαίτερα συγκινητικό ήταν το καλλιτεχνικό πρόγραμμα με το οποίο «επενδύθηκε» η εκδήλωση . Η ομάδα των μουσικών , που προσφέρθηκε να στηρίξει την εκδήλωση, είχε ετοιμάσει λαϊκά και αγωνιστικά τραγούδια που γράφτηκαν με αφορμή τις συνθήκες εκείνης της εποχής και αποτύπωναν τη σκληρή πάλη του λαού μας, όπως τα αντάρτικα τραγούδια , αλλά και λαϊκά όπως το «Μην Απελπίζεσαι» και το «Νύχτωσε χωρίς Φεγγάρι» , των Τρικαλινών δημιουργών Τσιτσάνη και Καλδάρα αντίστοιχα και το «Χαϊδάρι» του Μάρκου Βαμβακάρη.

Επίσης, στο χώρο λειτουργούσε έκθεση βιβλίου μεταξύ των οποίων η έκδοση « «Δεκέμβρης του ’44 – Κρίσιμη ταξική σύγκρουση» ,του τμήματος Ιστορίας του ΚΚΕ, και η επανέκδοση της ιστορικής έκδοσης της 6ης Αχτίδας της ΚΟΑθήνας το 1945 «Οι Ανατολικές Συνοικίες το Δεκέμβρη του 1944».
Στην ομιλία του, ο Σ.Σωτηρόπουλος σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «η αναφορά των κομμουνιστών στην Ιστορία του λαϊκού κινήματος είναι οξυγόνο για να μένει ζωντανή η συλλογική μνήμη του λαού μας. Είναι ιστορική γνώση, πηγή διδαγμάτων για τις περιπέτειες που περνά σήμερα ο λαός μας, τροφή για την επαναστατική σκέψη, πολύτιμα συμπεράσματα για τη σύγχρονη, επιστημονική, επαναστατική στρατηγική του Κόμματος της εργατικής τάξης».
Αφού έκανε εκτενή αναφορά στις συνθήκες κάτω από τις οποίες ο λαός μας έγραψε τις ηρωικές σελίδες εκείνης της εποχής τόνισε: «Φέτος κλείνουν 70 χρόνια από το μακρινό Δεκέμβρη του ’44. Από τότε μέχρι σήμερα πολλές αλλαγές έγιναν. Το πολιτικό σύστημα μεταμορφώθηκε, ιδιαίτερα μετά τη μεταπολίτευση. Ο τόπος είδε πολλές κυβερνήσεις και κόμματα να ανεβοκατεβαίνουν. Να εμφανίζονται κερδίζοντας τις ψήφους του λαού και να χάνονται. Το βιοτικό επίπεδο βελτιώθηκε με τους σκληρούς αγώνες του λαού που δεν σταμάτησαν. Αγώνες που σε όλους υπάρχει η συμβολή των κομμουνιστών. Τώρα, με την κρίση, όλες αυτές οι κατακτήσεις ξηλώνονται μία μία.
Το συμπέρασμα είναι ότι η μεγάλη πολιτική αλλαγή, η αλλαγή που οραματίσθηκαν και για την οποία έδωσαν τη ζωή τους γενιές αγωνιστών, δεν ήρθε με την εναλλαγή των κομμάτων στη διακυβέρνηση της αστικής εξουσίας. Γιατί πολιτική αλλαγή είναι να αλλάξει η τάξη στην εξουσία. Η εργατική τάξη με τους συμμάχους της να πάρει τα μέσα παραγωγής της οικονομίας και της κοινωνίας με κριτήριο τις ανάγκες του λαού και όχι τα κέρδη μιας χούφτας εκμεταλλευτών. Η αλλαγή που δεν έγινε είναι αυτή που μένει να γίνει. Γι’ αυτό χρειάζεται ισχυρό ΚΚΕ παντού».
Ο λαός να απαντήσει στους εκβιασμούς με ισχυρό ΚΚΕ
Στην αρχή της ομιλίας του, ο Σ.Σωτηρόπουλος, κάνοντας αναφορά στις πολιτικές εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος, με αφορμή την επικείμενη εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, τόνισε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη σχέδιο αποπροσανατολισμού του λαού και παγίδευσής του σε διλήμματα και εκβιασμούς μακριά από τα συμφέροντά του.
Από το βήμα της εκδήλωσης, κάλεσε τους εργαζόμενους να μην υποκύψουν στην απροκάλυπτη τρομοκρατία: «Μπροστά στις δύσκολες και σύνθετες μέρες που έρχονται, όλοι ας σκεφτούν την ανάγκη να υπάρχει ισχυρό ΚΚΕ. Το Κόμμα μας έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν παίρνει μέρος σε κυβέρνηση όσο κουμάντο κάνουν βιομήχανοι, εφοπλιστές, μεγαλέμποροι, ντόπιοι και ξένοι καπιταλιστές!
Σε αστικές κυβερνήσεις το ΚΚΕ δε συμμετέχει. Αυτά τα είδαμε και στην Ευρώπη και στην Κύπρο. Τα είδαμε με τη ΔΗΜΑΡ, την αριστερά της ευθύνης που τώρα αποφάσισε να πάει στον ΣΥΡΙΖΑ. Και από κει που τους λέγανε αριστερούς “Καρατζαφέρηδες” και “Τσιριμώκους”, τώρα ξανάγιναν “σύντροφοι”, μαζί με μνημονιακούς όπως η Τζάκρη και πολλοί άλλοι.

Το ΚΚΕ θα πάρει μέρος στην κυβέρνηση της Εργατικής – Λαϊκής Εξουσίας, όπου εμείς θα κάνουμε κουμάντο και στον τόπο μας και στον κόπο μας. Με έξοδο από την ΕΕ και τους άλλους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς, μονομερή διαγραφή του χρέους, κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής και την εξουσία στα χέρια του λαού. Γι’ αυτό παλεύουμε, για να γίνει ο λαός πρωταγωνιστής και χειραφετημένος».

0000000000000000000

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης