"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

18.3 C
Trikala

Αλ. Τσίπρας από τη Λάρισα: Ο λαός αποφάσισε ισχυρή εντολή αλλαγής

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας από τη προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην κεντρική πλατεία της Λάρισας αναφέρθηκε στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ πέρα από τη συμφωνία της 12ης Ιουλίου. «Για εμάς, η  συμφωνία της 12ης Ιούλη δεν είναι η μία και μοναδική πυξίδα, όπως είναι για τη ΝΔ, για το ΠΑΣΟΚ, για το Ποτάμι.  Όπως είναι για όλους εκείνους που, κάθε μέρα επί έξι μήνες, μας σταύρωναν γιατί δεν υπογράφαμε συμφωνία με του δανειστές, όπως-όπως και κακήν-κακώς».

Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβάνει δύο βασικούς πυλώνες που δεν άπτονται της συμφωνίας και αφορούν πρώτα και κύρια την αναδιανομή προς όφελος του κόσμου της εργασίας και της πρωτογενούς παραγωγής και δεύτερο τη διεύρυνση των παραγωγικών δυνατοτήτων, που προϋποθέτει ριζικές θεσμικές αλλαγές και ρήξη με τη δομή της διαπλοκής. «Συσπειρωνόμαστε και αγωνιζόμαστε, για να συνεχίσουμε το έργο που ξεκινήσαμε στις 26 Γενάρη, σε κατάσταση πολιορκίας».

Αλ. Τσίπρας από τη Λάρισα: Ο λαός αποφάσισε ισχυρή εντολή αλλαγής

Eιδικότερα για τους αγρότες τόνισε ότι “όλοι οι κάτοχοι γεωργικής εκμετάλλευσης θα έχουν την υποχρέωση να τηρούν βιβλία εσόδων- εξόδων, εκτός από τους μικρούς παραγωγούς με εισόδημα έως 5.000 ευρώ.” ενώ πρόσθεσε ότι “θα ενταχθεί εκεί και η δαπάνη για το αγροτικό πετρέλαιο, ώστε να μην υπάρχει πρόσθετη επιβάρυνση”. Ενώ όπως είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα επαναπροσδιοριστεί “το αγροτικό εισόδημα και τη φορολόγησή του με βάση τον επανακαθορισμό της έννοιας της αγροτικής επιχείρησης και της γεωργικής εκμετάλλευσης αλλά και της έννοιας του αγρότη σε συνεργασία με τους φορείς των αγροτών. “Στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις ορίζουμε γενικό αφορολόγητο όριο και αναγνωρίσουμε ως τεκμαρτή δαπάνη την αμοιβή της οικογενειακής εργασίας καθώς και, βάσει νέου επικαιροποιημένου υπολογισμού, τις αποσβέσεις κεφαλαίου και πάγιων”.

Αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα ρευστότητας του αγρότη,  σε πρώτη φάση με την έκδοση αγροτικής κάρτας, που θα καλύπτει τις τρέχουσες ανάγκες του για την καλλιέργεια και τη συνολική αγροτική δραστηριότητα. Ενώ στο δεύτερο εξάμηνο του 2016, θα λειτουργήσει η νέα, δημόσια Αναπτυξιακή Τράπεζα, η οποία, εκτός από τις πολύ μικρές επιχειρήσεις και τη συνεταιριστική οικονομία, θα χρηματοδοτεί και ειδικά προγράμματα για τη στήριξη της πρωτογενούς παραγωγής.

Εξομοιώνουμε σταδιακά τις ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ με τις αντίστοιχες του ΙΚΑ.  Συνδέοντας τες τόσο με το εισόδημα όσο και με την παραγωγική δραστηριότητα, ώστε να μετριαστούν οι επιπτώσεις από την αύξησή τους.

.thessaliatv

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης