"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.6 C
Trikala

Αμετανόητος ο Ερντογάν: Έχουμε σχέδια να κάνουμε τζαμί την Αγιά Σοφιά

lafarm

Σχετικά άρθρα

Την πρόθεσή του να μετατρέψει την Αγιά Σοφιά σε τζαμί επανέλαβε ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Κατά την προεκλογική του ομιλία στην Κωνσταντινούπολη, όπως κάνει καθημερινά από την περασμένη Κυριακή, δήλωσε πως σκοπεύει να μετατρέψει την Αγία Σοφία από μουσείο σε τζαμί.

«Τώρα, μετά τις εκλογές, ελπίζουμε να μετατρέψουμε την Αγιά Σοφιά πίσω στο τζαμί ως το όνομα του μουσείου. Έχουμε κάποια σχέδια και θα τα εφαρμόσουμε στην πράξη», είπε ο Τούρκος Πρόεδρος.Μάλιστα δεν δίστασε να συσχετίσει εκ νέου την απόφασή του αυτή με την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ, αλλά και την κυριαρχία του Ισραήλ στα Υψίπεδα του Γκολάν, από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, λέγοντας πως «όσοι κάνουν σχέδια για τα Υψίπεδα του Γκολάν και την Ιερουσαλήμ θα πρέπει να γνωρίζουν ότι υπάρχουν και άλλα σχέδια για τα σχέδιά τους αυτά».

Όλα αυτά, ενώ εντείνονται οι διεθνείς αντιδράσεις, καθώς μετά την UNESCO, που προειδοποίησε πως για οποιαδήποτε αλλαγή στο καθεστώς της Αγίας Σοφίας, απαιτείται η έγκριση του οργανισμού, η αμερικανική Επιτροπή για τη Διεθνή Θρησκευτική Ελευθερία (USCIRF) καταδικάζει επίσης τις αξιώσεις Ερντογάν να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης