"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

22.8 C
Trikala

Ανακοίνωση-Καταγγελία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Τρικάλων

lafarm

Σχετικά άρθρα

«Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Τρικάλων, εκφράζει δημόσια την έντονη διαμαρτυρία και ανησυχία της, καταγγέλλει δημόσια την καταστρατήγηση των διατάξεων του Π.Δ. που αφορά τον χρόνο εργασίας προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, και συγκεκριμένα, την ανακοίνωση εβδομαδιαίας υπηρεσίας στο Α.Τ. Καλαμπάκας.

Έπειτα από έντονα παράπονα πολλών συναδέλφων που υπηρετούν στο Α.Τ. Καλαμπάκας, διαπιστώθηκε πως δεν εφαρμόζεται η ισχύουσα νομοθεσία όσον αφορά την ανακοίνωση της εβδομαδιαίας υπηρεσίας.

Συγκεκριμένα, βάσει του άρθρου 1 παράγραφο 7 του Π.Δ. 394/01 όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 1 του Π.Δ. 173/13, προβλέπεται η ανακοίνωση της υπηρεσίας, υποχρεωτικά, σε εβδομαδιαία βάση και ειδικότερα μέχρι την 14:00 ώρα κάθε Παρασκευής και καλύπτει όλες τις ημέρες της εβδομάδος ήτοι από την 06:00 ώρα της επόμενης μέχρι την 06:00 της μεθεπόμενης Δευτέρας. Δυστυχώς αυτό δεν τηρείται το τελευταίο χρονικό διάστημα στο Α.Τ. Καλαμπάκας δημιουργώντας πολύ σοβαρά προσωπικά και οικογενειακά προβλήματα στους εργαζόμενους αστυνομικούς του ανωτέρω Τμήματος.

Οι Αστυνομικοί είναι και αυτοί ΑΝΘΡΩΠΟΙ, έχουν οικογένειες και υποχρεώσεις, και αυτή η αδυναμία οικογενειακού και προσωπικού προγραμματισμού επιβαρύνει περισσότερο την κατάσταση.
Επειδή δεν μπορούμε να δεχτούμε καμία δικαιολογία γιατί το προσωπικό του Α.Τ. Καλαμπάκας να εξαιρείται από την ανωτέρω δεσμευτική και ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ νομοθετική διάταξη,
Επειδή απαιτούμε την πιστή εφαρμογή των Νόμων και των Κανονισμών του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας, 
Επειδή δεν μπορούμε να δεχτούμε την καταστρατήγηση των δικαιωμάτων και των συμφερόντων των συναδέλφων μας,

Επειδή δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο,

Καλούμε την φυσική ηγεσία να παρέμβει και να προχωρήσει στον έλεγχο των υπευθύνων που καταστρατηγούν το θεσμοθετημένο νομικό πλαίσιο για τον χρόνο εργασίας του προσωπικού του Α.Τ. Καλαμπάκας.

Η Ένωση μας δηλώνει παρούσα, δίπλα στους συναδέλφους του Α.Τ. Καλαμπάκας, καθώς και σε όλους τους συναδέλφους της Δ.Α. Τρικάλων σε συντρέχουσα περίπτωση, μη διστάζοντας να προσφύγει ακόμη και στη Δικαιοσύνη, ώστε να διασφαλιστεί απαρέγκλιτα η τήρηση της νομιμότητας. Μαζί σε κάθε δίκαιο αγώνα.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ :ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ Ι.
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ :ΚΟΥΚΟΥΣΟΥΛΗΣ ΓΡ.».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης