"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19.7 C
Trikala

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Καλαμπάκας για την παρουσίαση βιβλίου

lafarm

Σχετικά άρθρα

«Αγάλια-αγάλια γίνεται η αγουρίδα μέλι……»

Τη μέθοδο αυτής της λαϊκής παροιμίας φαίνεται ότι επιλέγουν ο νυν καθώς και δύο πρώην Δήμαρχοι Καλαμπάκας για να νομιμοποιήσουν στη συνείδηση της κοινωνίας τη φασιστική ιδεολογία και πρακτική, τους εκπροσώπους της , παλαιούς και νέους φρουρούς –μαντρόσκυλα του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος .

Δεν είναι καινούρια η στάση αυτή του νυν και πρώην δημάρχου Καλαμπάκας.  Στις προηγούμενες εκλογές κοσμούσαν τα ψηφοδέλτιά τους οπαδοί και μέλη της Χρυσής Αυγής.

Κατά καιρούς, επιτρέπουν στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου την παρουσία εκπροσώπων και μελών της Χρυσής Αυγής , δίνοντάς τους και το λόγο με το πρόσχημα ότι είναι πολίτες του δήμου , όταν στην ουσία είναι εκπρόσωποι και μέλη μιας εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης.

Πριν λίγες μέρες στο Πολιτιστικό  Κέντρο Καλαμπάκας,  την παρουσίαση βιβλίου του γνωστού συντοπίτη φασίστα Ιωάννη Αλμπάνη  «τίμησαν» με την παρουσία τους  ο νυν Δήμαρχος (που ανήκει στο χώρο της ΝΔ) ,καθώς και δύο πρώην Δήμαρχοι Καλαμπάκας,  που κινούνται στο χώρο του ΠΑΣΟΚ. Το  ποιόν  του Ι.Αλμπάνη είναι  αρκετά γνωστό σε όλη την Ελληνική Επικράτεια και δε δικαιολογεί καμία επίκληση άγνοιας από το νυν και τους πρώην δημάρχους Καλαμπάκας.

Όμως, για να θυμούνται καλύτερα οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι ας αναφέρουμε ορισμένα στοιχεία του. Ο Ι. Αλμπάνης έχει διωχθεί και  δικαστεί  σαν φυσικός αυτουργός της δολοφονίας της 24χρόνης Μαρίας Καλαβρού την πρώτη μέρα  του πραξικοπήματος της 21ης Απρίλίου 1967Η Μαρία Καλαβρού δολοφονήθηκε  στο πεζοδρόμιο της οδού Πατησίων καθώς παρακολουθούσε την πορεία των αρμάτων, από βολή που της έριξε από τον πυργίσκο του άρματος  ο  ανθυπίλαρχος ,τότε,  Ιωάννης Αλμπάνης.

Το ανδρείκελο αυτό της Χούντας είχε τόσο θράσος που περηφανευόταν κιόλας για το έγκλημά του, λέγοντας λίγες μέρες μετά το φονικό: «Βγάζω το πιστόλι και “μπαμ” πυροβολώ την παλιοπ… γιατί με μούντζωσε. Καλά της έκανα”…». Αυτά κατέθεσε ενώπιον του Δικαστηρίου, ο ανθυπίλαρχος Γρ. Πανταζής, τον Μάρτη του ’76.

Η αστική δικαιοσύνη τότε  φρόντισε βέβαια να πέσει  στα μαλακά…με ποινή  5,5 ετών . Ο αστικός πολιτικός κόσμος σήμερα κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια όχι μόνο να τον αθωώσει αλλά και να τον εξυμνήσει για το  δήθεν συγγραφικό  έργο του…

Κύριοι, θερμά συγχαρητήρια!   Εικόνα ντροπής!

Ζεσταίνετε στη μασχάλη σας το αυγό του φιδιού….Όταν όμως σπάσει το κέλυφος το φίδι τσιμπά αδιακρίτως!

Για λίγα ψηφαλάκια φτάσατε στο σημείο να τιμάτε ακόμα και χουντικούς δολοφόνους!

Απευθυνόμαστε στο λαό της Καλαμπάκας και της περιοχής μας, να  μη δείξει  καμιά ανοχή στους φασίστες και σε όσους τους στηρίζουν , να τους γυρίσει την πλάτη . Να τους απομονώσει και να τους στείλει πλέον ως άχρηστο στο καλάθι της ιστορίας!

Μερικοί, θέλουν να σβήσουν από τη συλλογική μνήμη του λαού μας τα εγκλήματα του φασισμού και του ναζισμού. Ο λαός δεν δίνει συγχωροχάρτια! Τα εκατομμύρια των νεκρών του φασισμού ο λαός δεν πρέπει να τα ξεχάσει! Κανείς σκεπτόμενος άνθρωπος δεν πρέπει να επιτρέψει κάτι τέτοιο. Όσοι ξεχνούν τα εγκλήματα του παρελθόντος θα τα βρούν μπροστά στο άμεσο μέλλον. Η χώρα μας είναι γεμάτη μνημεία στους τόπους που ο φασισμός έχει βάψει με το αίμα του λαού μας.

Δεν ξεχνάμε τις εκτελέσεις, τις εκτοπίσεις, τις φυλακές, τις εξορίες της δικτατορίας, τα όργια των δοσίλογων και των μαυραγοριτών, το αίμα που χύθηκε για στον αγώνα για μια Ελλάδα όπου ο λαός θα είναι αφέντης του τόπου του.

Κανένας εργαζόμενος, άνεργος, φτωχός αγρότης – επαγγελματίας και νέος δεν πρέπει να ξεγελαστεί από τον λαϊκισμό, την κούφια αντιμνημονιακή ρητορεία και τη δήθεν αντιπολιτευτική ταχτική των φασιστών. Πίσω από αυτά βρίσκονται η στήριξή τους στο άδικο και εκμεταλλευτικό καπιταλιστικό σύστημα που έχει οδηγήσει το λαό και τη νεολαία στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Είναι μαντρόσκυλα του συστήματος που τους χρησιμοποιεί για να πάρει πίσω λαϊκές κατακτήσεις, εργασιακά δικαιώματα, δημοκρατικές ελευθερίες.

Καμία λοιπόν νομιμοποίηση στο φασισμό!

Καλούμε τους συμπολίτες, το λαό της περιοχής όχι απλά να γυρίσει την πλάτη σε τέτοιες εκδηλώσεις, αλλά και να τιμωρήσει και όσους τις  υποθάλπουν.

Τη μνήμη θε να σβήσουνε ο κόσμος να μη μάθει, μα ο λαός μας δεν ξεχνά τα όσα έχει πάθει!

Ο φασισμός που καμουφλάρεται και παρουσιάζεται σαν κάτι το ακομμάτιστο και το νέο, έρχεται από το πλέον μαύρο και μακρινό παρελθόν..

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης