"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19 C
Trikala

Αναλήψεις έως 1.800 ευρώ από 1η Σεπτεμβρίου

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

Ανανεώθηκε τα μεσάνυχτα της περασμένης Παρασκευής το όριο αναλήψεων των 840 ευρώ ανά καταθέτη ανά τράπεζα. Από το Σάββατο 19/8 έως και τις 31/8 κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο θα μπορεί να σηκώνει από τους λογαριασμούς τους έως και 840 ευρώ ανά τράπεζα. Πρόκειται για την τελευταία ανανέωση του σχετικού ορίου, καθώς από το Σεπτέμβριο αλλάζει το καθεστώς των αναλήψεων.

Συγκεκριμένα, κάθε καταθέτης θα μπορεί να «σηκώνει» σωρευτικά με μία ή περισσότερες κινήσεις έως και 1.800 ευρώ ανά ημερολογιακό μήνα καθώς μετά από σχετική απόφαση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου , από την 1η Σεπτεμβρίου προχωράει η περαιτέρω χαλάρωση των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων.

Από την επόμενη Παρασκευή δηλαδή 1η Σεπτεμβρίου θα επιτρέπεται, πλέον, από κάθε τραπεζικό λογαριασμό η ανάληψη ποσού 1.800 ευρώ ακόμη και εφάπαξ μέσα σε έναν μήνα. Υπενθυμίζεται πως έως τότε ισχύει η δυνατότητα ανάληψης ποσών μέχρι 840 ευρώ ανά 14 ημέρες, δηλαδή 1.680 ευρώ ανά 28 ημέρες. Μπορεί εκ πρώτης όψεως τα 1.800 ευρώ να φαίνονται υψηλότερα από τα 1.680 ευρώ (840 ευρώ x 2 εβδομάδες), ωστόσο αν βάλετε «κάτω» τα νούμερα η αλήθεια είναι διαφορετική. Συγκεκριμένα, σε ετήσια βάση τα ποσά που μπορεί κάποιος να «σηκώσει» είναι χαμηλότερα.

Από τον παραπάνω κανόνα εξαιρείται το νέο χρήμα:

– Για εμβάσματα από το εξωτερικό είναι δυνατή η ανάληψη έως και του 50% σε φυσικό χρήμα

– Για καταθέσεις χαρτονομισμάτων μετά τις 23/6/2017 είναι δυνατή η ανάληψη του 100% της αξίας τους.

Τι αλλάζει για το άνοιγμα λογαριασμού

* Θα επιτρέπεται σε εταιρείες, που έχουν τη μορφή νομικού προσώπου και τηρούν απλογραφικό ή διπλογραφικό λογιστικό σύστημα, το άνοιγμα λογαριασμού, όψεως ή καταθετικού, σε πιστωτικό ίδρυμα μέσω της δημιουργίας νέου κωδικού πελάτη, ανεξαρτήτως της ύπαρξης άλλου διαθέσιμου λογαριασμού του οποίου είναι δικαιούχοι.

* Ομοίως θα επιτρέπεται το άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού, εφόσον δεν τηρείται ήδη άλλος τραπεζικός λογαριασμός, από όσους είναι επαγγελματίες αγρότες υπό την έννοια του ν. 3874/2010.

Επίσης θα επιτρέπεται  το άνοιγμα λογαριασμού μισθοδοσίας από εργαζόμενο σε άλλο πιστωτικό ίδρυμα, εκτός αυτού στο οποίο ήδη τηρεί λογαριασμό, εφόσον ο νέος εργοδότης του καταβάλλει τη μισθοδοσία σε διαφορετικό πιστωτικό ίδρυμα από αυτό στο οποίο τηρεί λογαριασμό ο εργαζόμενος.

 – το άνοιγμα λογαριασμού από φυσικό πρόσωπο προκειμένου να κατατεθεί σε αυτόν το τίμημα ωρίμανσης από ασφαλιστήριο συμβόλαιο ή αποζημίωση από ασφαλιστική εταιρεία, εφόσον δεν τηρεί ήδη λογαριασμό σε πιστωτικό ίδρυμα.

– το άνοιγμα ειδικού, χωρίς δικαίωμα ανάληψης, ακατάσχετου επαγγελματικού τραπεζικού λογαριασμού των υπαλλήλων ηλεκτρονικού πλειστηριασμού. Από τον λογαριασμό αυτόν δεν επιτρέπεται εκτέλεση μεταφοράς κεφαλαίων προς το εξωτερικό. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης