"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.3 C
Trikala

Ανείπωτη τραγωδία – 19 νεκροί από τις πλημμύρες

lafarm

Σχετικά άρθρα

Στους 19 ανήλθαν οι νεκροί από τη φονική κακοκαιρία που χτύπησε τη χώρα τις τελευταίες μέρες και έπληξε με σφοδρότητα την Δυτική Αττική.

Το πρωί του Σαββάτου, ένα ακόμη άτομο εντοπίστηκε και ανασύρθηκε νεκρό κοντά στο αμαξοστάσιο του Δήμου Μάνδρας. 

Λίγο αργότερα, οι σοροί δύο ανδρών εντοπίστηκαν από πλωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος στον κόλπο της Ελευσίνας.

Οι σοροί ανασύρθηκαν από στελέχη του Λιμενικού Σώματος και μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Θριάσιο Νοσοκομείο.

Δεν έχει διευκρινιστεί εάν τα άτομα που βρέθηκαν είναι κάποιοι από τους έξι αγννοούμενους.

Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες μερες κάποια από τα θύματα βρέθηκαν εγκλωβισμένα σε υπόγεια, άλλα εντός σπιτιών ή μαγαζιών, ορισμένα σε υπαίθριους χώρους μέσα στον οικισμό, και άλλα παρασύρθηκαν από τα νερά στο δρόμο, κατά κύριο λόγο στην παλαιά εθνική οδό Μάνδρας – Θηβών. Επίσης, δύο γυναίκες βρέθηκαν νεκρές μέσα στη θάλασσα, στην περιοχή του Ασπροπύργου, προφανώς παρασυρμένες από τα νερά της βροχής.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα ξεκίνησαν περίπου στις 4:30 το πρωί της Τετάρτης, αιφνιδιάζοντας τους κατοίκους, οι περισσότεροι εκ των οποίων την ώρα εκείνη βρίσκονταν ακόμη στα κρεβάτια τους. 

Ως προς τα αίτια της τραγωδίας, η υπερβολικά μεγάλη ένταση, η μικρή χωρική εξάπλωση της βροχόπτωσης, οι απότομες πλαγιές που σχηματίζονται από τα Γεράνεια όρη και από το όρος Πατέρας, σε συνδυασμό με τις καταπατήσεις στα ρέματα, αλλά και την καταστροφή συνολικής έκτασης 3.700 στρεμμάτων από πυρκαγιές την περίοδο 2005-2014, είναι τα κομμάτια που συνθέτουν το παζλ της τραγωδίας. 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης