"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19.8 C
Trikala

Ανεβάζει στροφές η Tρικαλινή ΒΙΟΣΕΡ Α.Ε.

lafarm

Σχετικά άρθρα

Επεκτείνει τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις και αυξάνει την παραγωγική της ικανότητα η βιομηχανία παρασκευής ορών και αντιβιοτικών ΒΙΟΣΕΡ Α.Ε. που εδρεύει στους Ταξιάρχες Τρικάλων. 

Η εταιρεία, που υπέβαλε σχετική ΜΠΕ, προτίθεται τα επόμενα χρόνια να αυξήσει τη δυναμικότητα παραγωγής σε 37.260.000 λίτρα ετησίως από τα 28.580.000 που βρίσκεται σήμερα.

Μεταξύ άλλων η ΒΙΟΣΕΡ σχεδιάζει την παραγωγή νέων προϊόντων (διαλυμάτων αντιβιοτικών) και επέκταση των στεγασμένων χώρων.. 

Η σχεδιαζόμενη κτιριακή επέκταση περιλαμβάνει την προσάρτηση όμορου οικοπέδου που αποκτήθηκε το 2017, καθώς και την κατασκευή νέας αποθήκης και κτιρίων στέγασης εξοπλισμού βιολογικής επεξεργασίας μη επικίνδυνων υγρών αποβλήτων και αποθήκευσης επικίνδυνων υγρών αποβλήτων. Πρόκειται επίσης να προχωρήσει και στην αντίστοιχη μηχανολογική επέκταση.

Η φαρμακευτική εταιρεία ιδρύθηκε στα Τρίκαλα το 1980 από ντόπιους επιχειρηματίες στους οποίους συνεχίζει να ανήκει. Η βιομηχανική της μονάδα περιλαμβάνει κτιριακές εγκαταστάσεις 9.869 τ.μ. επί συνολικής έκτασης 35.093 τ.μ.

Κατέχει υψηλό μερίδιο στην εσωτερική αγορά των παρεντερικών διαλυμάτων και συσκευών έγχυσης, ενώ συγχρόνως αναπτύσσει με επιτυχία εξαγωγική δραστηριότητα στη Γερμανία και σε άλλες χώρες.

Οφείλει το 50% και πλέον των εσόδων της σε πωλήσεις των προϊόντων της στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας. 

Παράλληλα με τα δικά της προϊόντα, εισάγει και διαθέτει αναισθητικά φάρμακα, καθετήρες και άλλα συναφή προϊόντα νοσοκομειακής χρήσης της γερμανικής εταιρείας B. Broun Melsungen και της αμερικανικής Ecolab.

Έχει την έδρα και τις εγκαταστάσεις της, στο ύψος του 9ου χλμ. της οδού Τρικάλων- Λάρισας (Ταξιάρχες). 

Διατηρεί υποκαταστήματα στο Νέο Ηράκλειο και τις Αχαρνές Αττικής, καθώς και στη Θεσσαλονίκη, στο ύψος του 16ου χλμ. της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης-Μουδανιών. 

Το 2017 είχε πωλήσεις 30,31 εκατ. ευρώ και μικτά κέρδη 13,66 εκατ. ευρώ,ενώ απασχολεί περισσότερους από 300 εργαζόμενους.

Λευτέρης Ευαγγέλου thessaliaeconomy.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης