"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19.7 C
Trikala

Ακυρώθηκε η ίδρυση του Διεθνούς Τμήματος Αθλητικής Επιστήμης στα Τρίκαλα ;

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η ίδρυση του Διεθνούς Τμήματος Αθλητικής Επιστήμης στα Τρίκαλα δεν συμπεριλαμβάνεται στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή σχετικά με τις πανεπιστημιακές σχολές . Η πρώτη έντονη αντίδραση έρχεται από την Γενική Συνέλευση των καθηγητών του ΤΕΦΑΑ ενώ όπως υποστηρίζει ο πρώην βουλευτής Νίκος Λέγκας ” Δυστυχώς ήρθε η ώρα να εισπράξουμε τα επίχειρα μιας κακής διεκδίκησης που μας οδήγησε στην πρωτοφανή για τον νομό μας αδικία”. 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΤΕΦΑΑ

«Τα μέλη της Συνέλευσης του ΤΕΦΑΑ Τρικάλων εκφράζουν την απογοήτευσή τους για την ακύρωση ίδρυσης του Διεθνούς Τμήματος Αθλητικής Επιστήμης στα Τρίκαλα, παρά το γεγονός ότι το εν λόγω Τμήμα είχε συμπεριληφθεί στην εισηγητική έκθεση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στο πλαίσιο του νομοσχεδίου για τη συγχώνευση των ΑΕΙ-ΤΕΙ που αφορούσε στο Ίδρυμά μας. Αντίθετα, προτάθηκε προφορικά από το Υπουργείο Παιδείας η δημιουργία διεθνούς προγράμματος σπουδών, επιλογή η οποία ουδόλως εξασφαλίζει τα απαραίτητα εχέγγυα για τη λειτουργία του μακροπρόθεσμα.

Για πολλά χρόνια, το ΤΕΦΑΑ Τρικάλων συμμετέχει στην εισροή συναλλάγματος στη χώρα αξίας χιλιάδων Ευρώ ετησίως μέσω των διεθνών μεταπτυχιακών φοιτητών και των Ευρωπαϊκών ερευνητικών προγραμμάτων του, τα οποία στηρίζονται στη συγκριτικά άριστη ποιότητα του παραγόμενου επιστημονικού έργου και στην διεθνή αναγνωρισιμότητα των επιστημόνων του, κατατάσσοντας το ΤΕΦΑΑ μεταξύ των καλύτερων Τμημάτων όλων των επιστημονικών περιοχών, σε όλα τα πανεπιστήμια, σε όλη την χώρα. Έχοντας ήδη τις κατάλληλες επιστημονικές υποδομές, η ίδρυση του Διεθνούς Τμήματος Αθλητικής Επιστήμης στα Τρίκαλα, θα αναβαθμίσει περαιτέρω τα Τρίκαλα και θα θέσει τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας σε διεθνή τροχιά.

Στο πλαίσιο των πρόσφατα προτεινόμενων αλλαγών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, τα μέλη της Συνέλευσης του ΤΕΦΑΑ καλούν τον κ. Υπουργό Παιδείας να προχωρήσει στο επιστημονικά και οικονομικά αυτονόητο, εγκρίνοντας την ίδρυση  του Διεθνούς Τμήματος Αθλητικών Επιστημών στα Τρίκαλα»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης