"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

22.8 C
Trikala

Ανοίγει μόνο για 3 κατηγορίες πολιτών το Κολυμβητήριο Τρικάλων

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ανοιχτό θα είναι από τη Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021 το Δημοτικό Κολυμβητήριο Τρικάλων, για πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις χρηστών/τριών. Βάσει της πρόσφατης απόφασης της κυβέρνησης (ΦΕΚ 648/20-2-2021), θα μπορούν να χρησιμοποιούν το κολυμβητήριο οι:

1. Αθλητές/τριες σωματείων

2. Υποψήφιοι/ες ΣΕΦΑΑ και Στρατιωτικών Σχολών

3.  Θεραπευόμενοι/ες για θεραπευτική άσκησης, καθώς και οι συνοδοί τους.

Για τη χρήση αυτή ισχύουν προϋποθέσεις και περιορισμοί. Συγκεκριμένα:

Α. Για την είσοδο στο Κολυμβητήριο

1. Αθλητές/τριες Σωματείων θα πρέπει να προσκομίζουν:

α. Βεβαίωση του Σωματείου που να αναγράφει: Ονοματεπώνυμο Αθλητή –Αριθμό Δελτίου Αθλητή – Ημέρες και ώρες προπόνησης – Τόπο προπόνησης.

β. Φωτοτυπία δελτίου αθλητή  από την αντίστοιχη Ομοσπονδία

γ. Χρήση των Κολυμβητηρίων για τους Αθλητές/τρίες  των αγωνιστικών τμημάτων των σωματείων ηλικίας 15 ετών και άνω (γεν. 2006 κ μεγαλύτεροι).

Τα αποδυτήρια και τα ντους θα είναι κλειστά και οι αθλητές/τριες θα αλλάζουν ρούχα με αποστάσεις τουλάχιστον 2 μ. κατά προτίμηση σε στεγασμένο χώρο, με καρέκλες οι οποίες θα καθαρίζονται τακτικά με βάση της οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Απαραίτητη  προϋπόθεση χρήσης των Κολυμβητήριων είναι η διενέργεια εβδομαδιαίου τεστ αντιγόνου για covid19, από διαπιστευμένα εργαστήρια ή τον ΕΟΔΥ , από αθλητές και αθλούμενους.

2.  Τα σωματεία θα πρέπει

α) Να ορίσουν έναν υπεύθυνο COVID και να τον γνωστοποιήσουν στην Ομοσπονδία με στοιχεία επικοινωνίας 

β) Να προσκομίζουν  μία φορά την εβδομάδα στην εγκατάσταση τα αποτελέσματα των τεστ covid-19 άλλα για τους αθλητές που συμμετέχουν στις προπονήσεις.

γ) Να αποστέλλουν στην ομοσπονδία  τα συγκεντρωτικά τα αποτελέσματα των τεστ covid-19  των αγωνιστικών τους τμημάτων.

δ) Κάθε εβδομάδα η Ομοσπονδία θα αποστέλλει στην Γ.Γ.Α. στη Δ/νση covid19@gga.gov.gr  το σύνολο των εβδομαδιαίων τεστ όλων των σωματείων με τη μορφή: Αριθμός τεστ, Αριθμός κρουσμάτων.

Β. Οι υποψήφιοι ΤΕΦΑΑ και  Στρατιωτικών Σχολών θα πρέπει:

α) να προσκομίζουν στην εγκατάσταση αντίγραφο της Αίτησης – Δήλωσης για τη συμμετοχή τους στις Πανελλήνιες Εξετάσεις του 2021.

β) να προσκομίζουν στην εγκατάσταση μια φόρα την εβδομάδα αρνητικό αποτέλεσμα από τεστ αντιγόνου για covid 19, από διαπιστευμένα εργαστήρια ή τον ΕΟΔΥ που θα κάνουν σε εβδομαδιαία βάση.

Γ. Χρήση κολυμβητηρίων για  θεραπευτική άσκηση από θεραπευόμενους/ες καθώς και από τους/τις συνοδούς τους, εφόσον : 

α) έχει συνταγογραφηθεί  η κολύμβηση ως μέθοδος θεραπείας και

β) προσκομίζεται πρόσφατη ιατρική βεβαίωση που επιτρέπει τη συγκεκριμένη θεραπευτική μέθοδο κατά την τρέχουσα χρονική  περίοδο.  

Η αντιδήμαρχος Εφη Λεβέντη επεσήμανε ότι ο Δήμος Τρικκαίων έχει ήδη προετοιμαστεί και έχει λάβει όλα τα μέτρα, για να «υποδεχθεί» ξανά στο Δημοτικό Κολυμβητήριο τις συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών που σε αυτή τη φάση επιτρέπεται να το χρησιμοποιούν. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης