"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.2 C
Trikala

Ανοίγει σε λίγες μέρες το Μουσείο Ελληνικής Παιδείας στην Καλαμπάκα

lafarm

Σχετικά άρθρα

mouseio-ellhnikhs-paideias-1

 

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι εργασίες για τη δημιουργία του Μουσείου Ελληνικής Παιδείας στην Καλαμπάκα.

Εδώ και αρκετούς μήνες ο εμπνευστής αυτού του χώρου, συμβολαιογράφος και συλλέκτης κ. Παύλος Μπαλογιάννης, αποφάσισε να στεγάσει το προσωπικό του όνειρο σ’ ένα ιδιόκτητο κτήριο στη διασταύρωση των οδών Χατζηπέτρου και Κονδύλη (στον παλιό Κινηματογράφο του «Αμερικάνου») και να συμβάλλει μ’ αυτό τον τρόπο στην ανύψωση του πνευματικού επιπέδου των ανθρώπων της πόλης μας και όχι μόνο.

Το μοναδικό αυτό Μουσείο, το οποίο περιλαμβάνει σπάνια βιβλία, σπάνιες εκδόσεις, τίτλους σπουδών –ενδεικτικά και απολυτήρια-, γκραβούρες, σχολικά αντικείμενα, καθώς και ειδικούς χώρους για τον Αίσωπο, αίθουσα Μετεώρων, αίθουσα διδασκαλίας από παλαιότερες εποχές, χώρο για βιβλιοπαρουσιάσεις και αναγνωστήριο, θα δοθεί στο κοινό σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες μας το πρώτο δεκαήμερο του Οκτώβρη.

Πυρετωδώς λοιπόν εργάζεται ο κ. Παύλος Μπαλογιάννης, μελετώντας την κάθε λεπτομέρεια του χώρου, για να είναι όλα τέλεια στην έναρξη λειτουργίας του. Αξίζει να σημειώσουμε ότι στην προσπάθεια αυτή συμβάλλουν τα μέγιστα μέλη του Θεατρικού Εργαστηρίου «Επί Σταγών».

Πρόκειται για έναν καλαίσθητο και προσεγμένο χώρο μοναδικό στην περιοχή μας, αλλά και πρότυπο για όλη την Ελλάδα. Μελετημένα όλα στη λεπτομέρεια, κάνουν τον χώρο ιδιαίτερο και ελκυστικό αλλά και ένα πεδίο γνώσης και νοσταλγίας στα μονοπάτια της Παιδείας μας στο πέρασμα του χρόνου.
Απομένουν λοιπόν οι τελευταίες καθοριστικές πινελιές για ν’ ανοίξουν οι πύλες ενός ανεκτίμητου θησαυρού γνώσης, που θα αναβαθμίσει την πόλη μας και θα προσθέσει στη «φαρέτρα» του Δήμου μας άλλο ένα σημαντικό πόλο έλξης για την αναβάθμιση της περιοχής μας και την τουριστική ανάπτυξη της πόλης μας.

Ευχόμαστε όλα να πάνε καλά και αυτός ο χώρος να εκπληρώσει στο ακέραιο τις επιθυμίες, τα όνειρα και τις προσδοκίες του ιδιοκτήτη και εμπνευστή του κ. Μπαλογιάννη αλλά να αποτελέσει ταυτόχρονα και εφαλτήριο για όλες τις γενιές, και κυρίως τις νέες, για πνευματική ανάταση και προσωπική ολοκλήρωση.
Καλή αρχή!

 

mouseio-ellhnikhs-paideias-2mouseio-ellhnikhs-paideias-3mouseio-ellhnikhs-paideias-4

 

tameteora.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης