"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

22.8 C
Trikala

Ανοδικά για 2η χρονιά η τιμή στο Μοσχάτο Τυρνάβου

lafarm

Σχετικά άρθρα

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά διατηρεί τη δυναμική του σε επίπεδο τιμών παραγωγού το Μοσχάτο Τυρνάβου καθώς όπως ανακοίνωσε ο τοπικός Οινοποιητικός Συνεταιρισμός οι παραγωγοί-μέλη του θα λάβουν όπως και πέρσι 0,35 ευρώ το κιλό.

«Η φετινή χρονιά είναι λίγο πιο όψιμη από την περσινή, αλλά αναμένουμε μια κανονική παραγωγή με πάρα πολύ καλή ποιότητα» αναφέρει στο AgroNews η οινολόγος του συνεταιρισμού κ. Παναγιώτου.«Η φετινή χρονιά είναι λίγο πιο όψιμη από την περσινή, αλλά αναμένουμε μια κανονική παραγωγή με πάρα πολύ καλή ποιότητα» αναφέρει στο AgroNews η οινολόγος του συνεταιρισμού κ. Παναγιώτου.
Η τιμή αυτή για το Μοσχάτο Τυρνάβου που προσφέρει ο Οινοποιητικός Συνεταιρισμός της περιοχής αφενός αντικατοπτρίζει τη ζήτηση που υπάρχει και αφετέρου δίνει τον τόνο γενικότερα στην αγορά για την ποικιλία αυτή. 

Σημειώνεται ότι ο μεγαλύτερος όγκος των λευκών οινοστάφυλων στην περιοχή διακινούνται με 0,33 ευρώ το κιλό.

Όψιμη αλλά κανονική παραγωγή
Όσον αφορά την εξέλιξη της συγκομιδής, όπως αναφέρει στο Agronews η οινολόγος του συνεταιρισμού κ. Σούλα Παναγιώτου: «Η φετινή χρονιά είναι λίγο πιο όψιμη από την περσινή, αλλά αναμένουμε μια κανονική παραγωγή με πάρα πολύ καλή ποιότητα.  Οι παγετοί και το χαλάζι δεν αλλάζουν σημαντικά την εικόνα της παραγωγής, καθώς οι ζημιές αφορούν σε μεμονωμένα κτήματα. Ο ΑΟΣ Τυρνάβου αναμένει μια κανονική παραγωγή γύρω στα 10-12 εκατ. κιλά». 

Αυτές οι εκτιμήσεις επιβεβαιώνουν πρόσφατη ανακοίνωση της Κεντρικής Συνεταιριστικής Ένωση Αμπελοοινικών Προϊόντων (ΚΕΟΣΟΕ) όπου ο Τύρναβος ανήκει στην ομάδα των περιοχών που δεν παρουσιάστηκαν φέτος έντονα προβλήματα στην οινοπαραγωγή.

Υπενθυμίζεται ότι η περιοχή Τυρνάβου έχει συνολικά στο δυναμικό της πάνω από 25.000 στρέμματα αμπέλια, από αυτά περίπου τα 20.000 στρέμματα είναι οινοποιήσιμα, εκ των οποίων οι παραγωγοί-μέλη του ΑΟΣ Τυρνάβου διαχειρίζονται 8.000 στρέμματα.

Ακολουθούν αναλυτικά οι τιμές ανά ποικιλία που αποφάσισε για τη φετινή σοδειά το Δ.Σ. του ΑΟΣ Τυρνάβου και ενέκρινε στη συνέχεια η Γενική Συνέλευση του συνεταιρισμού την Κυριακή 27 Αυγούστου 2017:

  • Μοσχάτο Τυρνάβου  0,35 ευρώ/κιλό
  • Ροδίτης        0,33 ευρώ/κιλό
  • Μπαντίκι     0,36 ευρώ/κιλό
  • Cabernet       0,40 ευρώ/κιλό
  • Syrah           0,36 ευρώ/κιλό
  • Merlot          0,38 ευρώ/κιλό

agronews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης