"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

9.5 C
Trikala

Ανοιχτή η πλατφόρμα για το εμβόλιο της Johnson & Johnson στους 18 – 29 ετών

lafarm

Σχετικά άρθρα

Μετά την επιβεβαίωση που ανέμενε η κυβέρνηση για τις παραλαβές των εμβολίων, από την εταιρεία Johnson & Johnson, το βράδυ της Παρασκευής άνοιξε η πλατφόρμα των ραντεβού για εμβολιασμό κατά της covid-19 και για τους άνω των 18 με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson. 

Από την αμερικανική εταιρεία αναμέναμε 220.000 δόσεις εμβολίων. Υπενθυμίζεται ότι μέχρι σήμερα με το εμβόλιο της Johnson & Johnson εμβολιάζονταν οι πολίτες άνω των 18 ετών που κατοικούν σε νησιά.

►Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, την περασμένη Τετάρτη, η ηλικιακή ομάδα των 30 ως 34 ετών θα μπορούν από το πρωί του Σαββάτου να επιλέξουν μεταξύ των σκευασμάτων της Pfizer, της Moderna, της Astrazeneca και της Johnson & Johnson.

►Από τις αρχές Ιουνίου, αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού σταδιακά και για τους 30 ετών και κάτω, ενώ «πράσινο φως» άναψε ο EMA για το εμβόλιο της Pfizer στα παιδιά ηλικίας 12-15 ετών.

Στη ενημέρωση της Παρασκευής (28/5) ο Γκίκας Μαγιορκίνης ερωτηθείς για την έγκριση αυτή, ανέφερε ότι τα παιδιά δεν έχουν παίξει πολύ μεγάλο ρόλο στην μετάδοση του κορονοϊού στη χώρα μας. «Δεν θα αρχίσει ο εμβολιασμός σε παιδιά στο αμέσως επόμενο διάστημα και δεν υπάρχει άμεση ανάγκη γι’ αυτό», είπε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, ο καθηγητής επιδημιολογίας τόνισε ότι αυτοί που θα πρέπει να μην αμελήσουν το εμβόλιο μέσα στο καλοκαίρι και «να πάνε να εμβολιαστούν αν δεν το έχουν ήδη κάνει», είναι όσοι βρίσκονται στην ηλικία άνω των 65 ετών.

Ο κ. Μαγιορκίνης αναφέρθηκε στη σημασία του εμβολιασμού λέγοντας χαρακτηριστικά ότι το ραντεβού μας με την επόμενη μέρα περνάει μέσα από τον εμβολιασμό. Μίλησε επίσης για αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας καθώς ναι μεν ο καιρός βοηθάει κατά 20% στη μείωση της μετάδοσης του ιού, ωστόσο δεν είμαστε ακόμα σε σημείο χαλάρωσης.

«Δεν είμαστε σε θέση ακόμα να επιστρέψουμε πλήρως στην κανονικότητα», είπε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας πως για μερικούς ακόμα μήνες θα πρέπει να συνεχίσουμε να φοράμε τις μάσκες, να προσέχουμε και να κάνουμε self tests, αλλά βεβαίως και να συνεχιστεί όσο πιο γρήγορα γίνεται ο μαζικός εμβολιασμός.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης