"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.5 C
Trikala

Αντιδράσεις στην Καλαμπάκα για την τοποθέτηση νέας κεραίας κινητής τηλεφωνίας

lafarm

Σχετικά άρθρα

Την αντίδρασή τους στην εγκατάσταση Κεραίας Σταθµού Ξηράς της Εταιρείας κινητής τηλεφωνίας στη γειτονιάς τους προετοιμάζουν κάτοικοι περιοχής της Καλαμπάκας.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αποκαλύπτει η ιστοσελίδα tameteora.gr,  στις 27-11-2015 εκδόθηκε από την ΕΕΤΤ άδεια Κατασκευής Κεραίας Σταθµού Ξηράς στην εν λόγω εταιρεία για την πόλη της Καλαμπάκας, και πιο συγκεκριμένα στην οδό Κούπη 1 και Κροσάρη (περιοχή Εργατικού Κέντρου).

Οι κάτοικοι της περιοχής έχουν διαπιστώσει ότι η κεραία έχει ήδη τοποθετηθεί και σκοπεύουν να αντιδράσουν. Την ερχόμενη Δευτέρα μάλιστα διοργανώνουν συγκέντρωση (5.00 μ.μ. – Εργατικό Κέντρο), για να αποφασίσουν τις επόμενες ενέργειές τους.

keraia-wp

Η απόφαση

Ο Αντιπρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδροµείων (ΕΕΤΤ) (…) χορηγεί Άδεια Κατασκευής Κεραίας Σταθµού Ξηράς στην Εταιρεία “VODAFONE – ΠΑΝΑΦΟΝ Ανώνυµη Ελληνική Εταιρεία Τηλεπικοινωνιών ” που εδρεύει στην οδό Τζαβέλα 1-3, Τ.Κ. 152 31 – Χαλάνδρι, µε ΑΦΜ 094349850 και ΑΡΜΑΕ 26089/06/Β/92/01 (εφεξής ο “Κάτοχος της Άδειας”), για την Κατασκευή (Εγκατάσταση) Κεραίας Σταθµού στην Ξηρά, υπό τους όρους και τις προϋποθέσεις που διαλαµβάνονται στην παρούσα (εφεξής “η Άδεια”), στη θέση και µε τα χαρακτηριστικά που ακολουθούν:

Κωδική Ονοµασία ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ 2
Κωδικός Αριθµός 1106237
∆ιεύθυνση ή Ακριβής Περιγραφή Θέσης ΚΟΥΠΗ 1 & ΚΡΟΣΑΡΗ, ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ
∆ΗΜΟΣ: Καλαµπάκας
ΠΕΡΙΦ. ΕΝΟΤΗΤΑ: Τρικάλων Συντεταγµένες (ΕΓΣΑ) 21 ° 37 ‘ 49 » 39 ° 42 ‘ 8 »
Υψόµετρο εδάφους 242,7
Ύψος κτιρίου 7,5 m
Αριθµός ιστών 2
Ύψος υψηλοτέρου ιστού µαζί µε το αλεξικέραυνο 6,05 m 2.

Η κατασκευή κεραίας µπορεί να φέρει κεραίες εκποµπής και λήψης για την παροχή ασύρµατων δικτύων ηλεκτρονικών επικοινωνιών υπό καθεστώς Γενικής Άδειας, ως ακολούθως:

3. α) Μέχρι 4 κεραίες εκποµπής – λήψης για να παρέχει υπηρεσίες ηλεκτρονικών επικοινωνιών σύµφωνα µε τον παρακάτω Πίνακα:

ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΥΨΕΛΩΝ: 8
ΥΠΗΡΕΣΙΑ   : Επίγεια συστήµατα παροχής υπηρεσιών ασύρµατων επικοινωνιών στα 900 MHz
ΠΑΡΟΧΟΣ: VODAFONE

ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΥΨΕΛΩΝ: 8
ΥΠΗΡΕΣΙΑ : Επίγεια συστήµατα παροχής υπηρεσιών ασύρµατων επικοινωνιών στα 1800 MHz
ΠΑΡΟΧΟΣ: VODAFONE

ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΥΨΕΛΩΝ: 4
ΥΠΗΡΕΣΙΑ : Επίγεια συστήµατα παροχής υπηρεσιών ασύρµατων επικοινωνιών στα 2100 MHz.
ΠΑΡΟΧΟΣ: VODAFONE

 

β) Κατ’ ανώτατο όριο µέχρι 3 µικροκυµατικές κεραίες για την υλοποίηση δισηµειακών µικροκυµατικών ραδιοζεύξεων, σύµφωνα µε την Γνωµάτευση της Ελληνικής Επιτροπής Ατοµικής Ενέργειας.

Σύµφωνα µε το άρθρο 30, παρ. 17, εδ. Ε2. του Ν. 4070/2012, µετά την έκδοση της Άδειας ο κάτοχος δύναται να προβεί στην εγκατάσταση και λειτουργία της κατασκευής κεραίας και επιτρέπεται η σύνδεση της κατασκευής κεραίας µε τα δίκτυα κοινής ωφέλειας,

Η παρούσα Απόφαση δεν παρέχει δικαίωµα εγκατάστασης της κατασκευής κεραίας χωρίς την συµφωνία του κύριου του ακινήτου, του οικοπέδου, ή της έκτασης επί της οποίας τοποθετείται κατασκευή κεραίας, ούτε υποχρεώνει τον κύριο του ακινήτου, του οικοπέδου ή της έκτασης επί της οποίας τοποθετείται η κατασκευή κεραίας να αποδεχτεί την εγκατάσταση της κατασκευής.

εφημερίδα

ΤΑ ΜΕΤΕΩΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης