"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.8 C
Trikala

Αντιπροσωπεία του Δήμου Τρικκαίων στη Γερμανία

lafarm

Σχετικά άρθρα

papastergioy

Ουσιαστικές επαφές με τους ξενιτεμένους τρικαλινούς και Θεσσαλούς, αλλά και ενίσχυση των ελληνογερμανικών δεσμών φιλίας, ήταν το αποτέλεσμα της επίσκεψης του Δημάρχου Τρικκαίων στη Γερμανία.

Ο κ. Δημήτρης Παπαστεργίου τέθηκε επικεφαλής της αντιπροσωπείας του Δήμου για το κλείσιμο της περιοδείας της ορχήστρας Βασίλης Τσιτσάνης στην Ευρώπη, με αφορμή τις εκδηλώσεις για τα 100χρονα από τη γέννηση του μεγάλου μας συνθέτη. Τελευταίος «σταθμός», η πόλη του Γκλίτερσλο, με έντονο το ελληνικό και δη το τρικαλινό στοιχείο.

Εμφάνιση Giderslo_5.jpg
Από τις διήμερες επαφές του κ. Παπαστεργίου έγινε σαφές ότι η ενίσχυση των δεσμών με τους συμπατριώτες μας, είναι μια διαδικασία που θα ωφελήσει τόσο τους Έλληνες, όσο και τους Γερμανούς. Κι αυτό, γιατί οι τρικαλινοί και Θεσσαλοί μετανάστες αποτελούν ζωντανό τμήμα της εκεί κοινωνίας. Κάτι που αποδείχτηκε από το πλήθος των σε υψηλό επίπεδο επαφών που είχε ο Δήμαρχος Τρικκαίων. Συγκεκριμένα, ο κ. Παπαστεργίου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο της αδελφοποιημένης με τα Τρίκαλα πόλης του Castrop Rauxel, κ. Rajko Kravanja (Ράικο Κράβανια), τη Δήμαρχο του Gütersloh κ. Maria Unger (Μαρία Ούνγκερ), τον Δήμαρχο της πόλης Rheda-Wiedenbrück κ. Theo Mettenborg και τον κυβερνήτη της ομώνυμης επαρχίας στη βορειοανατολική Ρηνανία Βεστφαλία, κ. Sven-Georg Adenauer.

Εμφάνιση Giderslo_7.jpg
Στις συζητήσεις με τους Γερμανούς αυτοδιοικητικούς, ο κ. Παπαστεργίου παρουσίασε τα τεχνολογικά επιτεύγματα του Δήμου Τρικκαίων, τις δυνατότητες της περιοχής για ανάπτυξη οικονομικών δραστηριοτήτων, την ενίσχυση των δράσεων για τη σύνδεση ιατρικής – τουρισμού – πολιτισμού με τη «σφραγίδα» του Ασκληπιού και των θεραπευτικών βοτάνων, αλλά και την πλούσια ιστορία της περιοχής.

Εμφάνιση Giderslo_8.jpg
Σημαντική σε αυτή την επίσκεψη ήταν η συνεισφορά του Έλληνα Γενικού Προξένου στο Ντίσελντορφ, του κ. Γρηγόρη Δελαβέκουρα, ο οποίος απετέλεσε τον συνδετικό κρίκο, προσφέροντας τις μέγιστες δυνατές ευκολίες στα μέλη της τρικαλινής αντιπροσωπείας, με μια απαράμιλλη φιλόξενη υποδοχή και διαμονή.
Επίσης, ο κ. Παπαστεργίου συναντήθηκε με τους προέδρους των τοπικών συλλόγων τρικαλινών και Θεσσαλών, αλλά και με τους προέδρους, της Ομοσπονδίας Θεσσαλικών Συλλόγων Ευρώπης κ. Διαμαντή Γκίκα και της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών κ. Γιώργο Βόμπρα.

Εμφάνιση Giderslo_3.jpg
Οι επαφές του κ. Παπαστεργίου με τους Έλληνες και τους τρικαλινούς ειδικότερα, αφορούσαν, εκτός από το Προξενείο του Ντίσελντορφ,  τον Ι.Ν. Αγίου Θεράποντα Γκίτερσλο, το ελληνικό σχολείο, όπου παρακολούθησε τη σχετική γιορτή. Η ζεστή ατμόσφαιρα, η απλόχερη φιλοξενία και ο ενθουσιασμός των ξενιτεμένων συμπατριωτών μας, ήταν ίδια και στη διάρκεια της συναυλίας της ορχήστρας Βασίλη Τσιτσάνη.

Σημειωτέον, ο κ. Παπαστεργίου κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων Ελλήνων στρατιωτών που υπάρχει στο Γκίτερλσο, μαζί με τον Έλληνα πρόξενο, κάτι ιδιαιτέρως τιμητικό για την πατρίδα μας.
Τον Δήμο Τρικκαίων εκπροσώπησαν επίσης, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού και νεολαίας κ. Βασιλένα Μητσιάδη και η αντιπρόεδρος του Μουσείου Τσιτσάνη κ. Έφη Λεβέντη.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης