"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

20.8 C
Trikala

Αντρέας Ρίτζενχοφ: Ο μεγαλοεπιχειρηματίας που θέλει να εκθρονίσει τη Μέρκελ από το CDU

lafarm

Σχετικά άρθρα

Έναν Γερμανό μεγαλοεπιχειρηματία θα βρει απέναντί της η Άνγκελα Μέρκελ στο συνέδριο της CDU τον Δεκέμβριο στο Αμβούργο, που θα εκλέξει τον νέο πρόεδρο των Χριστιανοδημοκρατών.

Πρόκειται για τον Αντρέας Ρίτζενχοφ, ιδιοκτήτη της εταιρείας Seidel GMBH που κατασκευάζει προϊόντα αλουμινίου. O 61χρονος από το Μάρμπουργκ της Έσσης είπε σε εφημερίδες του ομίλου ΜΜΕ Funke ότι η CDU χρειάζεται «αλλαγή κατεύθυνσης» και «νέους πολιτικούς στόχους».

«Ανησυχώ μ’ αυτά που συμβαίνουν στη Γερμανία, την Ευρώπη και το δυτικό κόσμο», λέει. «Βλέπω εδώ μια απειλή κατά της οικονομικής ισχύος, της ευημερίας, της ασφάλειας και -τελευταίο, αλλά εξίσου σημαντικό- της ελευθερίας της κουλτούρας και του πνεύματος του λαού μας». Ο στόχος, επισημαίνει, πρέπει να είναι «να οδηγήσουμε την φιλελεύθερη δυτική κοινωνία σε μια νέα φάση ανόδου».

Ο Ρίτζενχοφ έγινε μέλος της CDU στην Έσση στις αρχές του χρόνου.

Μετά την απρόσμενη ήττα-σοκ του εκλεκτού της Φόλκερ Κάουντερ στις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη του νέου επικεφαλής της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) είχαν φουντώσει οι φήμες ότι η Άνγκελα Μέρκελ δεν θα διεκδικήσει ξανά τα ηνία των Χριστιανοδημοκρατών. Αλλά η επικεφαλής της CDU από το 2000 και καγκελάριος της Γερμανίας από το 2005 άφησε να εννοηθεί ότι θα ξαναβάλει υποψηφιότητα για να ανανεώσει για άλλα δύο χρόνια τη θητεία της στην αρχηγία του κόμματος.

Η εξουσία της αποδυναμώθηκε το τελευταίο διάστημα από τις συνεχείς διαμάχες στον κυβερνητικό συνασπισμό και την ήττα του Κάουντερ. Τον περασμένο Ιούλιο η Μέρκελ βρέθηκε αντιμέτωπη με μια από τις μεγαλύτερες κρίσεις αφότου έγινε καγκελάριος, όταν ο υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ διαφώνησε ανοικτά μαζί της για την πολιτική της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό. Ωστόσο, η Μέρκελ κατάφερε να τα βρει με τον Ζεεχόφερ -επικεφαλής του αδελφού κόμματος των Χριστιανοκοινωνιστών της Βαυαρίας – αποτρέποντας κατάρρευση της κυβέρνησης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης