"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

17.3 C
Trikala

Αν αυτό δεν είναι δεύτερο κύμα κορωνοϊού τότε ποιο είναι;

lafarm

Σχετικά άρθρα

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, στην Ευρώπη καταγράφονται καθημερινά σχεδόν 20.000 νέα κρούσματα και περισσότεροι από 700 θάνατοι.

Τις τελευταίες εβδομάδες παρατηρήθηκε σε ευρωπαϊκό επίπεδο αύξηση του εβδομαδιαίου αριθμού των νέων κρουσμάτων για πρώτη φορά εδώ και μήνες.

Οι ειδικοί στη δημόσια υγεία επισημαίνουν πως εάν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα, η αύξηση των λοιμώξεων από τον κορωνοϊό θα οδηγήσει σε απότομη αύξηση του αριθμού των ασθενών με οξεία ασθένεια COVID-19.

Στην Ελλάδα τα περισσότερα κρούσματα εντοπίζονται κατά τους ελέγχους που διενεργούνται στις πύλες εισόδου της χώρας. Η κατάσταση θεωρείται κρίσιμη αφού οι τουρίστες ελέγχονται κυρίως όταν φτάσουν στην Ελλάδα και όχι 48 ώρες νωρίτερα. 

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης τόνισε πως παραμένει ανοικτό το ενδεχόμενο επιβολής περιοριστικών μέτρων για τα πανηγύρια και τις εορταστικές εκδηλώσεις.

Η κυβέρνηση έχει την ευθύνη να διαλέξει ανάμεσα στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και την οικονομία και σαφώς χρειάζεται μία ισορροπία σε αυτές τις επιλογές.

Kώστας Κωστούλας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης