"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

23.3 C
Trikala

Αν στον παράδεισο υπάρχει γειτονιά των αγγέλων, ο Στέφος, όπως τον προσφωνούσαν οι τρικαλινοί, έχει εξασφαλίσει την πρώτη θέση!

lafarm

Σχετικά άρθρα

mplanas

Με βαριά καρδιά, θλίψη και πόνο, συγγενείς, φίλοι και δεκάδες συμπολίτες αποχαιρετήσαμε σήμερα, Κυριακή 03 Μαΐου 2015 στον Ιερό Ναό Ζοωδόχου Πηγής Σαραγίων Τρικάλων, τον πασίγνωστο, αγαπητό και προσφιλή εξηνταοχτάχρονο λαχειοπώλη όσο και ξεχασμένο από την ντόπια πολιτεία, Στέφανο Ν. Μπλάνα.

Μέχρι στα δεκαπέντε του περίπου, ο Στέφος, είχε γαλουχηθεί στην «πλούσια» από ανθρωπιά και περίσσιο κάλλος τρικαλινή «γήινη γειτονιά των αγγέλων…,»(συνοικία Αγία Μαρίνα- Βαρούσι, κάτω από το Κάστρο…,) και από κει μετακόμισαν οικογενειακός στις εργατικές κατοικίες, περιοχή Νοσοκομείου Τρικάλων, όπου διέμενε μέχρι σήμερα.

Ο Στέφος ήταν ξεχωριστός˙ τον ξέρανε και οι πέτρες. Αξιοπρεπέστατος συμπολίτης, άκακος, αθώος και ελεήμων, άοκνος και ακούραστος, παρόλο που τη φτώχεια την έφαγε με το κουτάλι, την πάλεψε πάντα με χαμόγελο και μέχρι το τέλος της ζωής του παρέμεινε αγαπητός. Χαρακτηριστικό-χάρισμα του Στέφανου ήταν η αέναη άντληση της αγάπης των συγγενών και φίλων του.

Αείμνηστε Στέφανε, το «ταξίδι» σου συγκλόνισε τις αδελφές σου, τους συγγενείς, τους φίλους σου και ολόκληρη την τρικαλινή κοινωνία για το ξεχωριστό και μεγάλο που είχες μέσα σου. Η σκέψη όλων μας θα μείνει αέναη και δε θα σβήσει ποτέ.
Αιωνία η μνήμη σου!
ΒΑΙΟΣ ΦΑΣΟΥΛΑΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης