"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

9.5 C
Trikala

Απάντηση Μαράβα για τους απλήρωτους προέδρους Τοπικών Κοινοτήτων

lafarm

Σχετικά άρθρα

Σε απάντηση του Γ. Χονδρού για τους απλήρωτους προέδρους τοπικών κοινοτήτων (εδώ)

Έναν ακόμη κρίκο στην-δυστυχώς ατελείωτη-αλυσίδα των προσωπικών του ολισθημάτων, πρόσθεσε χθες ο κ.Χονδρός.

Πιστός στις συνήθειές του, που τον έχουν καθιερώσει στη συνείδηση όλων ως έναν άνθρωπο που έχει κάνει τον άκριτο μηδενισμό και την ισοπέδωση δεύτερη φύση, κατάφερε να εκτεθεί για ακόμη μία φορά.

Επιδεικνύοντας όψιμο ενδιαφέρον για το θέμα της πληρωμής των προέδρων των τοπικών συμβουλίων, έπεσε μόνος του στον λάκκο που πίστεψε-διαβάζοντας ένα δημοσίευμα-πως κάποιοι έσκαψαν για τον δήμαρχο Πύλης κ.Μαράβα.

Όντως ο Δήμος Πύλης προχώρησε στην μερική εξόφληση δύο πρώην προέδρων τοπικών Κοινοτήτων ύστερα από αίτηση των ενδιαφερομένων. Τα πλήρη στοιχεία  βρίσκονται στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου.

Και το έκανε απολύτως νόμιμα σύμφωνα με το άρθρο 167 του Ν.3463/2006 του κώδικα δήμων και κοινοτήτων που δίνει τη δυνατότητα συμψηφισμού οφειλών μεταξύ δήμων και πολιτών και με βάση το άρθρο 83 του ΚΕΔΕ όπως τροποποιήθηκε και ισχύει για τους ΟΤΑ.

Ο λόγος φυσικά δεν ήταν κάποια προσωπική εξυπηρέτηση, όπως υπαινίσεται ο κ. Χονδρός, αλλά το γεγονός πως οι συγκεκριμένοι παρουσίαζαν οφειλές προς το δήμο Πύλης και η πληρωμή τους έγινε ακριβώς στο πλαίσιο αυτού του συμψηφισμού.

Πληρώνοντας ο Δήμος Πύλης ουσιαστικά εξόφλησε υποχρέωσή του προς τρίτους και ταυτόχρονα αύξησε τις εισπράξεις από ληξιπρόθεσμες και  εκκρεμείς οφειλές. Είναι μια τακτική την οποία εφαρμόζουμε από την πρώτη μέρα της θητείας μας, κατά τη διάρκεια της οποίας, ειρήσθω εν παρόδω, οι πρόεδροι έχουν ήδη πληρωθεί δύο μήνες την ώρα που ως δημοτική αρχή κληρονομήσαμε οφειλές της προηγούμενης προς τους πρώην προέδρους 17 μηνών-επί συνόλου 44.

Δεν γνωρίζουμε γιατί ο κ.Χονδρός δεν κάνει λόγο για αυτό το γεγονός.  Ή δεν γνωρίζει-οπότε αποδεικνύεται περίτρανα πως απλά…φυσάει όπου δει καπνό-ή γνωρίζει αλλά για λόγους που μόνο αυτός γνωρίζει σιωπά ένοχα.

Με όλα αυτά αν ο κ. Χονδρός εμμένει στις ειρωνικές αναφορές περί χρηστής διαχείρισης, μας δημιουργεί εύλογες απορίες σχετικά με την αντίληψή του περί της οικονομίας και μας ανακουφίζει για το γεγονός ότι δεν ασκεί διοίκηση. Τέλος σε ότι αφορά τις…”αγωνιστικές” εκκλήσεις του για άμεση πληρωμή όλων των προέδρων, του δηλώνουμε πως αν ποτέ το κόμμα του γίνει κυβέρνηση τότε-επειδή και σε μας δεν αρέσει να χρωστάμε- θα σπεύσουμε να πάρουμε το μερίδιό μας από τα χρήματα που θα μοιράζουν και θα εξοφλήσουμε άπαντες.

 

Από το Γραφείο Τύπου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης