"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19.8 C
Trikala

Απέδρασε από το Δρομοκαΐτειο η Βίκυ Σταμάτη

lafarm

Σχετικά άρθρα

Stamati

Φέρεται να άφησε και σημείωμα στο κρεβάτι της – Ραγκούσης: Το βράδυ της Τετάρτης μου είπε ότι «εγώ δεν θα πεθάνω στο Δρομοκαΐτειο εγκαταλελειμμένη και τρελή» – Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι έφυγε από το μπαλκόνι του δωματίου της – Την Τετάρτη είχε απορριφθεί το αίτημά της για αποφυλάκιση

Από το Δρομοκαΐτειο απέδρασε τα ξημερώματα της Πέμπτης η Βίκυ Σταμάτη, σύζυγος του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου. Την είδηση επιβεβαίωσε ο δικηγόρος της Φραγκίσκος Ραγκούσης.

Όπως είπε o ίδιος είχε τηλεφωνική επικοινωνία το βράδυ της Τετάρτης με την κυρία Σταμάτη η οποία του είπε ότι «εγώ δεν θα πεθάνω στο Δρομοκαΐτειο εγκαταλελειμμένη και τρελή».

Σύμφωνα με πληροφορίες από το νοσοκομείο η κυρία Σταμάτη απέδρασε από το μπαλκόνι του δωματίου της στις 6 το πρωί όταν κατάφερε να διαφύγει της προσοχής των δύο φρουρών που βρίσκονταν έξω από το δωμάτιό της.

Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο πώς κατάφερε να περάσει τα κάγκελα που είχαν τοποθετηθεί στη μπαλκονόπορτά της.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες η κυρία Σταμάτη φεύγοντας άφησε σημείωμα στο κρεβάτι της, το περιεχόμενο του οποίου μέχρι στιγμής είναι άγνωστο αλλά εικάζεται ότι αναφέρει τους λόγους της απόφασής της.

Κύκλοι του νοσοκομείου σημειώνουν πάντως ότι πρόκειται για νοσηλευτικό ίδρυμα και όχι για φυλακή ώστε να διαθέτει συστήματα υψίστης ασφαλείας.

Σημειώνεται ότι την Τετάρτη είχε απορριφθεί εκ νέου το αίτημά της για αποφυλάκιση με περιοριστικούς όρους.

Η Βίκυ Σταμάτη, όπως η ιδια ανέφερε στην πέμπτη αίτηση αποφυλάκισης, η οποία απορρίφθηκε την Τετάρτη απο το Πεντεμελές Εφετείο Κακουγημάτων, βρισκόταν σε «ακούσια νοσηλεία στο Δρομοκαΐτειο». Υποστηρίζει ότι πάσχει απο μείζονα καταθλιπτική διαταραχή, ενώ δεν κοιμάται πάνω απο δυο ώρες την ημέρα.

Η κυρία Σταμάτη σε ολές τις αιτησεις αποφυλάκισης που απορρίφθηκαν μετά απο 35 μήνες κρατησης, επικαλείται το γεγονός ότι το παιδί της μεγαλώνει χωρίς κανέναν απο τους δυο γονείς του: Χαρακτηριστικά στην τελευταια ανεφερε: «Δεν αποδεικνύεται ότι θα τέλεσω νέες αξιόποινές πράξεις αφού και για αυτές για τις οποίες κατηγορούμαι δεν τις έχω τέλεσει, αλλά τουναντθιον θα αγωνιστώ σκληρά για να ξεπεράσει ο γιός μου τα προβλήματα αλλά και για την αποκατάσταση της υγείας μου»

Όπως ανέφερε ο κ. Κούγιας, μιλώντας στο protothema.gr, μετά τις καταγγελίες για τις φρικτές συνθήκες που βιώνει στο Δρομοκαΐτειο, η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου είχε ζητήσει την αποφυλάκισή της, προκειμένου να βρεθεί στο πλευρό του οκτάχρονου

Ο κ. Κούγιας επισήμανε ότι η κ. Σταμάτη ζητούσε και ζητά «μόνο να βρεθεί εκ νέου κοντά στο παιδί της», ενώ σημείωσε πως θα ζητήσει από το Δικαστήριο αυτοψία στο χώρο όπου η κυρία Σταμάτη κρατείται, προκειμένου να διαπιστωθούν οι τραγικές συνθήκες τις οποίες η ίδια βιώνει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης