"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.5 C
Trikala

Απομάκρυνση εγκαταλειμμένων οχημάτων

lafarm

Σχετικά άρθρα

egkataleimena oximata

Πάνω από 200 θέσεις στάθμευσης υπολογίζεται ότι ελευθερώθηκαν ήδη ή θα ελευθερωθούν συνολικά, με την ολοκλήρωση του προγράμματος που άρχισε πριν έξι μήνες να υλοποιεί ο Δήμος Τρικκαίων. Διότι, πλέον, αρχίζει και η διαδικασία απομάκρυνσης των εγκαταλειμμένων οχημάτων.

Ο Δήμος Τρικκαίων υλοποιεί  το πρόγραμμα απομάκρυνσης οχημάτων που βρίσκονταν ή παραμένουν σταθμευμένα σε διάφορα σημεία των Τρικάλων, καταλαμβάνοντας χώρο και έχοντας εγκαταλειφθεί από τους ιδιοκτήτες τους. Ο Δήμος Τρικκαίων ξεκίνησε πρώτα τη διαδικασία επικόλλησης των ειδοποιητηρίων απομάκρυνσής τους, αρχικώς από την Υπηρεσία Ελέγχου και στη συνέχεια από την επανασυσταθείσα Δημοτική Αστυνομία.

Τα ειδοποιητήρια καλούσαν τους πολίτες να μεταφέρουν τα οχήματα σε ιδιωτικούς χώρους. Μέχρι τα τέλη Ιουνίου, είχαν απομακρυνθεί περίπου 120 οχήματα. Σήμερα, ο Δήμαρχος Τρικκαίων υπέγραψε τη σύμβαση με την εταιρία που αναλαμβάνει   να απομακρύνει τα οχήματα που παραμένουν εγκαταλειμμένα στους  δρόμους της πόλης.

Προηγήθηκε η διεξαγωγή του σχετικού διαγωνισμού που διενεργήθηκε, που ανέδειξε ανάδοχο την εταιρία «Αφοί Βαγγελοκώστα ΕΠΕ». Η οποία, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, χρησιμοποιεί δικά της συνεργεία και με γερανούς, απομακρύνει τα οχήματα αυτά. Σε πρώτη φάση και ανά διαστήματα – αναλόγως του χρόνου επικόλλησης του κάθε ειδοποιητηρίου – θα απομακρυνθούν άλλα 82 οχήματα. Όσα, δηλαδή είναι καταγεγραμμένα  από τη Δημοτική Αστυνομία και δεν έχουν απομακρυνθεί από τους ιδιοκτήτες τους.
Έτσι, οι 200 θέσει στάθμευσης δίνουν πνοή στην επίλυση του προβλήματος που παρατηρείται ορισμένες ώρες σε διάφορα σημεία της πόλης. Η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί, με στόχο , μετά το κέντρο και τις πιο κοντινές σε αυτό συνοικίες, τα Τρίκαλα να γίνουν «καθαρά» από εγκαταλειμμένα οχήματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης