"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.2 C
Trikala

ΑΠΟΨΕΙΣ : Απολίτικες Tρικαλινές κραυγές και λεκτικές αθλιότητες

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

Μετά τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2015 και την εμφάνιση νέων πολιτικών στο προσκήνιο του πολιτικού συστήματος της χώρας, ξεκίνησε συγχρόνως και στα Τρίκαλα η προσπάθεια φθοράς τους, εκπορευόμενη κυρίως από την συγγενική προς τον ΣΥΡΙΖΑ πολιτική ομάδα της Κεντροαριστεράς και κυρίως την λεγόμενη «εκσυγχρονιστική» τάση της, που κάθε άλλο παρά εκσυγχρονιστική ήταν.

Ο προφανής λόγος που συνέβαινε αυτό ήταν γιατί ξαφνικά απώλεσαν τις καρέκλες εξουσίας στο κράτος-λάφυρο, που επί μακρόν κρατούσαν έως τότε και δεν μπορούσαν πλέον να αποδεχθούν ότι τον πολιτικό τους χώρο τον απέσπασε ένας άλλος αναδυόμενος πολιτικός σχηματισμός, ο ΣΥΡΙΖΑ, στριμώχνοντας τους παλιούς «ιδιοκτήτες» στα δεξιά του πολιτικού φάσματος.

Το σχέδιο φθοράς των νέων προσώπων της Κυβερνητικής πλειοψηφίας ήταν μέρος της προσπάθειας να επιτευχθεί η πολυπόθητη αριστερή παρένθεση, η οποία και απομακρύνθηκε οριστικά μετά τον ανισοβαρή και επώδυνο συμβιβασμό που επιτεύχθηκε με την Γερμανοκρατούμενη Ευρώπη το Καλοκαίρι του 2015.

Το τι κατηγορίες και λαϊκισμοί ακούσθηκαν κατά των Τρικαλινών Βουλευτών από τους δήθεν «εκσυγχρονιστές» του παρελθόντος χρεωκοπημένου πολιτικού συστήματος δεν περιγράφονται.

Τι βουλευτικά αυτοκίνητα πήραν, τι διορισμούς κάνανε στα παιδιά τους (π.χ. στην Πρεσβεία της Ρώμης), πόσα χρήματα λαμβάνουν από τη Βουλή και γιατί δεν τα χαρίζουν στους φτωχούς και στο Κόμμα τους και τόσα άλλα…

Οι λεκτικές αθλιότητες όμως που ακούστηκαν τις τελευταίες ημέρες («σκάσε Σάκη» κλπ.) από φέρελπι νεαρό που εκπροσωπεί το ανανεωτικό ήθος του «Ποταμιού» και ο οποίος δεν έχει ούτε την μισή ηλικία ζωής των Βουλευτών που σήμερα κατηγορεί, ακολουθώντας πιστά τη γραμμή του υβρεολογίου τύπου Ψαριανού, ξεπερνούν κάθε προηγούμενο και φανερώνουν τον εθισμό στην ατομική προβολή με κάθε μέσο και κόστος και την έλλειψη πολιτικού πολιτισμού που στη σημερινή εποχή είναι κραυγαλέα απών.

Μαρτυρούν επίσης την έλλειψη παιδείας και σεβασμού με την οποία ανατράφηκε η νέα γενιά  στις τελευταίες δεκαετίες, γεγονός για το οποίο είναι υπεύθυνο τόσο το εκπαιδευτικό όσο  και το μόνιμα μυωπικό πολιτικό σύστημα της χώρας.

[ αλιευθέν από το διαδίκτυο ]

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης