"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

10.7 C
Trikala

Από που προέρχονται τα νέα κρούσματα;

lafarm

Σχετικά άρθρα

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΟΔΥ έχουμε 55 νέα κρούσματα από τον κορωνοϊό (COVID-19) και δυστυχώς δύο ακόμα καταγεγραμμένους θάνατους. Η πανδημία επιδεινώνεται παγκοσμίως και είναι αναγκαίο τώρα να επικεντρωθούμε ως χώρα στην αποτροπή ενός δεύτερου κύματος της ασθένειας.

Στην Ελλάδα οι καιρικές συνθήκες ευνοούν τις συναθροίσεις και τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή είμαστε προορισμός εισόδου ταξιδιωτών περισσότερο από τις υπόλοιπες χώρες της Κεντρικής Ευρώπης.

Ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος σε ανάρτηση του επισημαίνει πως «δεν ξεμπερδέψαμε με την πανδημία και για αυτό θα πρέπει να υπάρχει συνεχής εγρήγορση και συστηματική αντιμετώπιση της εμφάνισης νέων κρουσμάτων, ενίσχυση των μηχανισμών ιχνηλάτησης και των προγραμμάτων διαγνωστικών εξετάσεων καθώς και σωστή τήρηση των μέτρων από όλους και σε όλα τα επίπεδα».

Η Κυβέρνηση στοχεύει με κάθε τρόπο να περιορίσει τον συνωστισμό στους θερινούς χώρους εστίασης και γι’ αυτό επιβλήθηκε δίμηνο λουκέτο και πρόστιμο 20.000 ευρώ σε beach bar της Μυκόνου.

Μάλιστα, τόσο οι επιστήμονες όσο και μέλη της κυβέρνησης, προειδοποίησαν επίσημα ότι θα ληφθούν αναγκαία μέτρα ακόμη και για τοπικά lockdown και λουκέτα σε μαγαζιά για να αποφευχθεί η διασπορά του ιού, ιδιαίτερα την καλοκαιρινή περίοδο.

Ας μην ξεχνάμε πως χρειάζεται προσοχή και συναίσθηση των κανόνων που έχουν τεθεί από τη Πολιτεία.

Κώστας Κωστούλας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης