"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.2 C
Trikala

Από πότε υπάρχουν οπλαρχηγοί χωρίς όπλα κ. Μητσοτάκη;

lafarm

Σχετικά άρθρα

H δύναμη σου πέλαγο, η θέλησή μου βράχος”. – Τα λόγια σου με χόρτασαν και το ψωμί σου φάτο.

Έχετε πέντε λεπτά να σας μιλήσει ο Μητσοτάκης για τη σύνδεση του 1821 με τον κορονοϊό;

Αν ο πρωθυπουργός δεν ήταν προκλητικός και επικίνδυνος, το διάγγελμά του θα ήταν σχεδόν κωμικό. Με φόντο την Ακρόπολη κι αναφορές που έμοιαζαν σχεδόν ειρωνικές: στον αγώνα για την ελευθερία και τα πολεμοφόδια με τα οποία οφείλουμε να εξοπλίσουμε τους ήρωες με τις λευκές και πράσινες μπλούζες, μένοντας σπίτι.

Ας σταθούμε όμως σε μερικά σημεία από όσα ακούσαμε.

Είπε: Όλοι είμαστε ίσοι σε αυτή τη μάχη.
Απλά κάποιοι είναι λίγο πιο ίσοι από τους υπόλοιπους, σκάνε λεφτά σε ιδιωτικά ιατρεία και μπορούν να αντιμετωπίσουν εγκαίρως τον ιό, ενώ άλλοι πεθαίνουν αβοήθητοι σπίτι τους. Όλοι όμως είναι στην πρώτη γραμμή του μετώπου…

Είπε: Κανείς μόνος, αλλά όλοι από την ίδια θέση, στην πρώτη γραμμή.
Εξαιρούνται μάλλον αυτοί που τέθηκαν σπίτι τους σε απομόνωση από τον ΕΟΔΥ, για να μην κολλήσουν τους υπόλοιπους, και πέθαναν μόνοι τους αβοήθητοι.

Είπε: Ο πόλεμος θα κερδηθεί με αρετή και τόλμη.
Και πώς θα αναδειχθεί η αρετή χωρίς όπλα; Εκτός κι αν αρκεί η τόλμη των υγειονομικών, που πάνε στο μέτωπο, χωρίς μέτρα προστασίας, χωρίς μάσκες και γάντια, σε πολλές περιπτώσεις.

Είπε: Οι οπλαρχηγοί και πυρπολητές του καιρού μας είναι οι γιατροί και οι νοσηλευτές.
Να δούμε αν θα έχουν και αυτή την τύχη του Κολοκοτρώνη, του Ανδρούτσου και άλλων οπλαρχηγών του 1821…

Είπε: Η δύναμη σου πέλαγο, η θέλησή μου βράχος.
Τα λόγια σου με χόρτασαν και το ψωμί σου φάτο.

Είπε: Το 1821 οι πρόγονοί μας ενώθηκαν και πολέμησαν όλοι μαζί.
Αν έχεις διαλύσει ένα σύστημα υγείας, γιατί να κωλώσεις στην Ιστορία; Όσο “ενωμένοι” ήμασταν “όλοι μαζί” το 1821 σαν λαός, άλλο τόσο είμαστε “όλοι μαζί στην ίδια θέση” σήμερα. Ο κορονοϊός δεν κάνει ταξικές διακρίσεις, αλλά ο τρόπος αντιμετώπισής του είναι γεμάτος από αυτές.

Είπε: Ποτέ η σημασία της Ενωμένης Ευρώπης δεν ήταν μεγαλύτερη κι ήρθε η ώρα να την αξιοποιήσει προς όφελος όλων των πολιτών της.
Η “ΕΕ της αλληλεγγύης” για τα μέλη-κράτη της, έριξε τις μάσκες της μπροστά στα φέρετρα που γεμίζουν τα νεκροτομεία στην Ιταλία και σε άλλες χώρες. Η μικρή Κούβα, αποκλεισμένη από το οικονομικό εμπάργκο και της ίδιας της ΕΕ, βάζει τα γυαλιά στο λεγόμενο Δυτικό κόσμο.

Είπε: Η πανδημία θα μας βρει νικητές και πιο ώριμους, χαλυβδωμένους όσο ποτέ.
Και με ισοπεδωμένα ώριμα δικαιώματα και κατακτήσεις χρόνων. Αυτή και αν θα είναι νίκη για την άρχουσα τάξη της χώρας μας, που βλέπει σταθερά την κρίση του κορονοϊού ως ευκαιρία.

Είπε: Οι δομές μας εκσυγχρονίζονται, η τεχνολογία αλλάζει τον τρόπο που εργαζόμαστε, μειώνει τη γραφειοκρατία, ο εθελοντισμός ριζώνει. Χτίζουμε σχέση εμπιστοσύνης στο κράτος, λειτουργούμε πιο ομαδικά και πειθαρχημένα.
Γιατί χαίρεται και χαμογελά ο Μητσοτάκης, πατέρα; Χρειάζεται και επεξήγηση; Ο εθελοντισμός ριζώνει, ο λαός πειθαρχεί ομαδικά στο κράτος, ενώ δουλεύει χωρίς ωράρια από το σπίτι, για ακόμα πιο ευέλικτες μορφές εκμετάλλευσης. Κερδάμε αδέρφια…

Είπε: Θα ξαναχτίσουμε ό,τι χάθηκε.
Το βασικό όμως είναι να μη μείνει πέτρα πάνω στην πέτρα από τις ελευθερίες και τα δικαιώματα του λαού.

katiousa

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Όλος ο πλανήτης δίνει συγχαρητήρια στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της κρίσης του κορωνοιού.

    Στην Ελλάδα οι αριστεροί βρίσκουν τεράστια λάθη στις επιλογές της κυβέρνηση, προσπάθεια καταπάτησης των δικαιωμάτων των εργαζομένων και κρυφά δώρα στους πλουτοκράτες.
    ΄
    Αναμφίβολα υπάρχουν ελλείψεις στα νοσοκομεία.
    Αναμφίβολα όμως η κυβέρνηση κάνει ότι καλύτερο θα μπορούσε να γίνει.

    Αν ψάχνετε για αυτούς που έχουν αστεία στάση καλύτερα ψάξτε μεταξύ αυτών που κάνουν στείρα κριτική και παπαγαλίζουν ιδεοληπτικές ατάκες.

  2. Από το δελτίο τύπου της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών: Την Τρίτη 24/3 πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη της Ε.Γ της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε με τον Υπουργό Υγείας Β. Κικίλια και τον Υφυπουργό Υγείας Β. Κοντοζαμάνη.

    Οι υπουργοί υγείας αναμάσησαν το γνωστό αφήγημα περί «επιχειρησιακής ετοιμότητας» του δημόσιου συστήματος υγείας σα να έκαναν τηλεοπτικό διάγγελμα. «Ξέχασαν» ότι συνομιλούν με τους νοσοκομειακούς γιατρούς, που καθημερινά έρχονται αντιμέτωποι με μία πραγματικότητα, που απέχει παρασάγγας από την εικονική πραγματικότητα που προσπαθούν να παρουσιάσουν.

    Καμία ουσιαστική δέσμευση ότι έστω και τώρα θα πάρουν όλα εκείνα τα μέτρα που είναι επιβεβλημένα για την πραγματική «θωράκιση» του δημόσιου συστήματος υγείας και την αντιμετώπιση της πανδημίας.

    Καμία δέσμευση
    Για την επίταξη ΤΩΡΑ, πριν να είναι πολύ αργά, των κρεβατιών, των κλινικών, των εργαστηρίων, του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού του ιδιωτικού τομέα μαζί με το προσωπικό ώστε να ενταχθούν στον κρατικό σχεδιασμό για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

    Για την επίταξη ΤΩΡΑ των 350 κρεβατιών ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα.

    Για την απαγόρευση διενέργειας διαγνωστικών test για κορονοϊό στον ιδιωτικό τομέα. Για διενέργεια test μόνο βάσει επιστημονικών ενδείξεων, απολύτως δωρεάν και με ευθύνη των κρατικών φορέων σε μεγάλες ομάδες πληθυσμού σύμφωνα με τις τρέχουσες οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και σε όλους ανεξαιρέτως τους υγειονομικούς.

    Καμία δέσμευση:

    Για τον διορισμό ΤΩΡΑ με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, κατά παρέκκλιση των διατάξεων που ισχύουν, όλων των υποψήφιων για τις 943 θέσεις μόνιμων γιατρών στο ΕΣΥ.

    Για τον διορισμό σε μόνιμες θέσεις Επιμελητών Β’ όσων επικουρικών γιατρών προσλαμβάνονται για την αντιμετώπιση της επιδημίας.

    Καμία απάντηση για τον τρόπο με τον οποίο θα εξασφαλιστεί η επάρκεια σε μέσα ατομικής προστασίας των υγειονομικών.

    αυτά είναι ιδεοληψίες;ή μετρα ζωής;

  3. Η έλλειψη μέσων προστασίας (μασκών, στολών, κλπ) αποτελεί παγκόσμιο φαινόμενο και δεν μπορεί να λυθεί αυτόματα από καμία κυβέρνηση, γιατί απλά δεν υπάρχουν πουθενα..

    Όσον αφορά τον ιδιωτικό τομέα είναι αυτονόητο οτι βοηθάει και θα συνεχίσει να βοηθάει χωρις να χρειάζεται επίταξη. Τα ιδιωτικά ιατρεία συνεχίζουν να λειτουργούν για τα εείγοντα και οι ιδιωτικες κλινικες να κάνουν νοσηλεία.
    Το να επιταχτούν, να δεσμευτούν τα μέσα προστασίας τους και το να δουλεύουν τζάμπα αποτελεί ιδεοληψία.

    Η κρίση χρειάζεται συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα , όχι κορώνες υπερ του πρώτου και απαξίωση του δευτερου.

    Ας μην ξεχνάμε οτι το πλήρως ιδιωτικό αγαθό της διατροφής εξασφαλίζεται άριστα αυτή την περιποδο απο τις ιδιώτικες επιχειρήσεις των σουπερμαρκετ χωρις κανένα απολύτως πρόβλημα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης