"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

7 C
Trikala

Από τη «Γένοβα» στον Γιούνκερ  

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

Γράφει ο Ειδικός Συνεργάτης

Αριστερός Ψάλτης

Κανείς δεν θα πίστευε ότι ένας 27χρονος με τζόκει στο κεφάλι που είχε στριμωχτεί από τους Ιταλούς καραμπινιέρους τον Ιούλιο του 2001 στην μπουκαπόρτα του πλοίου, που μετέφερε τους διαδηλωτές της νεολαίας του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ για την μεγάλη κινητοποίηση της Γένοβα, θα ήταν το ίδιο πρόσωπο που μετά από 17 χρόνια θα υποδεχόταν ως πρωθυπουργός της Ελλάδας τον κ. Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, πρόεδρο της ευρωπαϊκής επιτροπής για να μιλήσει στην ολομέλεια του ελληνικού κοινοβουλίου .

Αποτέλεσμα εικόνας για γιουνκερ τσιπρασ

Κανένας επίσης δεν θα πίστευε ότι οι 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που αρκετοί από αυτούς συμμετείχαν στην κορύφωση του κινήματος ενάντια στη νεοφιλελεύθερη καπιταλιστική παγκοσμιοποίηση, που αποτέλεσε σημείο καμπής που άλλαξε αισθητά το κίνημα και τη ριζοσπαστική Αριστερά, τουλάχιστον στην Ευρώπη, θα άκουγαν με τέτοια προσμονή τον ηγέτη που προσωποιεί σε κορυφαίο επίπεδο την ευρωπαϊκή καπιταλιστική ολοκλήρωση να εκθειάζει τα δημοσιονομικά «επιτεύγματα» της κυβέρνησης Τσίπρα .

Αποτέλεσμα εικόνας για Τσίπρας Γένοβα

Πως όμως από τη αντικαπιταλιστική και αντισυστημική Γένοβα και το νεκρό αγωνιστή Τζουλιάνι, φθάσαμε στο να ηδονίζεται ολόκληρη η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ από τα λεγόμενα ενός αλκοολικού αχυράνθρωπου που ο γαλλογερμανικός άξονας έχει επιβάλλει ως τον εκλεκτό εκπρόσωπο της ευρωπαϊκής ελίτ;

Είναι μόνο τα «μισθά» που συσσωρεύονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς;

Είναι μόνο η εξουσία που παρέχει δυνατότητες ικανοποίησης κάθε προσωπικής επιδίωξης, θεμιτής ή και αθέμιτης ;

Είναι μόνο η ψευδαίσθηση τους, ότι «βγάζουν τη χώρα από την κρίση» ;

Είναι όλα αυτά . Αλλά κυρίως είναι η ενσωμάτωσή τους στην κυρίαρχη πολιτική τάξη της χώρας και στην ευρωπαϊκή ελίτ. Δεν θέλουν μόνο να ασκούν μια αντιλαϊκή πολιτική, επιθυμούν να γίνουν μέρος της, να την ασκούν όχι επειδή δήθεν αναγκάσθηκαν, αλλά επειδή την εμπνεύσθηκαν . Αυτή άλλωστε είναι και η ουσία του αναπτυξιακού σχεδίου του Τσακαλώτου.

Με άλλα λόγια, όλα αυτά τα κάνουν για να πείσουν την κοινωνία, αλλά κυρίως τους εαυτούς τους , ότι «και να μην υπήρχε το μνημόνιο, θα έπρεπε να το εφεύρουμε».

Τόσο απλά …   

Τρίκαλα 30 Απριλίου 2018

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης