"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.1 C
Trikala

Από τη Μουσική Σχολή Τρικάλων «Παπαστάθη» ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΠΑΡΟΚ ΜΟΥΣΙΚΗΣ με το STABAT MATER

lafarm

Σχετικά άρθρα

papastathi 1
Συναυλία μουσικής εποχής μπαρόκ (1600-1750) διοργανώνει η Μουσική Σχολή Τρικάλων «Παπαστάθη» το Σάββατο 4 Απριλίου 2015 και ώρα 8.00 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πνευματικού κέντρου του Δήμου. Το α μέρος της εκδήλωσης περιλαμβάνει μουσική δωματίου με έργα των Albinoni, Haendel, Pachelbel, Telemann, Boccherini. Στο β μέρος η χορωδία και η ορχήστρα εγχόρδων της Σχολής θα ερμηνεύσει το Stabat Mater του J. B. Pergolesi, με σολίστ τις μαθήτριες Αννοπούλου Φωτεινή, Μαντέλλου Κωνσταντίνα και Παζαρά Ραφαέλα. Τη μετάφραση και την αφήγηση του κειμένου επιμελήθηκε ο Δρ. Αγαθοκλής Αζέλης, φιλόλογος – συγγραφέας. Διδασκαλία και διεύθυνση μουσικών συνόλων Νατάσα Παπαστάθη, πιανίστα – καθηγήτρια μουσικής. Η εκδήλωση τελείται υπό την αιγίδα του Δήμου Τρικκαίων και η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.
Το έργο αυτό παρουσιάζεται στην πόλη μας πρώτη φορά από μουσικά σύνολα μαθητών και όχι από επαγγελματίες του είδους, γι’ αυτό πρέπει να τύχει της συμπαράστασης, της συμπάθειας, αλλά και της επιείκειας για την απόδοση του φιλόμουσου κοινού.

Papastathi

Το Stabat Mater μορφολογικά είναι μια μουσική εκκλησιαστική φόρμα βασισμένη σε λατινικό κείμενο, η οποία περιγράφει τον πόνο της Παναγίας καθώς βλέπει το μαρτύριο του Υιού της επάνω στο Σταυρό. Η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία ψάλλει ή απαγγέλλει αυτόν το θρησκευτικό ύμνο κατά την εορτή της Παναγίας των Πόνων κάθε χρόνο στις 15 Σεπτεμβρίου.
Χορηγοί της εκδήλωσης:
Βιβλιοπωλείο «ΛΑΜΠΡΙΔΗΣ» – Καράσης Αθανάσιος
CHERRY – Κατάστημα εσωρούχων
Ι.@ CON – Αξεσουάρ-Ρούχο, ΜΑΝΔΡΑΓΟΡΑΣ – Μουσικό Στέκι,
MY GYM – Γυμναστήριο, STUDIO ΦΩΤΟΤΥΠΙΑΣ – Σκρέτας Βασ. & Κων.
Χορηγός Επικοινωνίας: Εφημερίδα ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης