"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.6 C
Trikala

Ο κ. Διοικητής   

lafarm

Σχετικά άρθρα

   

Γράφει ο Ειδικός Συνεργάτης

Στη δεκαετία του 1980 η τότε νεοεκλεγμένη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχοντας ανάγκη να απαλλαχθεί από το παλιό πολιτικό προσωπικό της δεξιάς επέλεξε  ένα κομματικό της στέλεχος για να διοικήσει ένα δημόσιο οργανισμό.

Αυτός αναλαμβάνοντας να διοικήσει ένα χώρο νευραλγικής σημασίας για την τοπική κοινωνία με εκατοντάδες εργαζόμενους, προσπάθησε να διαρρήξει τους δεσμούς με το παλιό και φθαρμένο κατεστημένο που λυμαίνονταν το χώρο,  νομίζοντας ότι επιχειρούσε συγκρούσεις προς όφελος της λειτουργίας του οργανισμού.

Στην ουσία όμως υλοποιούσε τις ίδιες πολιτικές με άλλο μανδύα .

Συγκρούσθηκε πολλές φορές με το συνδικαλιστικό σωματείο αλλά και με τους ίδιους τους συνεργάτες του, αν και η ίδια κυβέρνησή τους είχε διορίσει και εκείνους, ενώ από τις πρώτες επιδιώξεις του ήταν να οργανώσει δικό του προσωπικό μηχανισμό και «περιβάλλον» .

Συχνά – πυκνά έβγαζε ανακοινώσεις για τα «κατορθώματά» του, ενώ του άρεσε να δημοσιοποιεί το πόσο τον αγαπούσε ο αρμόδιος καθ` ύλην υπουργός, που του έκανε φυσικά όλα τα χατίρια και πόσο ήθελε να τον καμαρώσει δήμαρχο ή ακόμα και βουλευτή, για να σώσει εκτός από όλα τα άλλα, και τον τόπο.

Και πάνω που ίππευε και εφορμούσε ενάντια στα χειμερινά ανάκτορα, διέπραξε, δυο φορές μάλιστα, το ίδιο μοιραίο λάθος.

Και όλα έμειναν στην μέση…

Δεν γνώριζε ο κ. διοικητής ότι η ύβρις με την αρχαιοελληνική της έννοια είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα αυτών που ασκούν εξουσία, αλλά που δυστυχώς για αυτούς δεν γνωρίζουν που αυτή σταματά.  

Τρίκαλα 12 Απριλίου 2018

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης