"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19.8 C
Trikala

Αρνούνται τα 600 ευρώ οι δικηγόροι της Λάρισας

lafarm

Σχετικά άρθρα

Με ψήφισμά του ο δικηγορικός σύλλογος Λάρισας αρνείται την ενίσχυση των 600 ευρώ μέσω προγράμματος κατάρτισης, το θεωρεί προσβλητικό για τον κλάδο και ζητάει την ένταξη των μελών του στο επίδομα των 800 ευρώ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Ο Δικηγορικός Σύλλογος Λάρισας, κατόπιν ομόφωνης απόφασης του Διοικητικού του Συμβουλίου, δια του παρόντος ψηφίσματος καταδικάζει την απαράδεκτη στάση της Κυβέρνησης και τις παλινωδίες της, όσον αφορά τη στήριξη του δικηγορικού σώματος. 

Είναι προφανές ότι έχει νεκρωθεί κάθε επαγγελματική δραστηριότητα των δικηγόρων μετά τις αποφάσεις της Κυβέρνησης περί α) αναστολής λειτουργίας των δικαστηρίων, των υποθηκοφυλακείων και των κτηματολογικών γραφείων, β) απαγόρευσης κυκλοφορίας των πολιτών με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η δια ζώσης επικοινωνία με τους πελάτες, γ) απαγόρευσης διενέργειας επιδόσεων από δικ. επιμελητές δ) της υποχρεωτικής διακοπής εργασιών καταστημάτων και υπηρεσιών και εν γένει της εμπορικής δραστηριότητας. 

Οι δικηγόροι, μετά ταύτα, στερούνται κάθε δυνατότητα άντλησης οικονομικού πόρου από το επάγγελμά τους, αφού ουδεμία νομική ενέργεια ή πράξη πλέον διενεργείται. Κατόπιν αυτών, η κυβέρνηση προφανώς αναλογιζόμενη τα ανωτέρω, διά των πλέον επισήμων εκπροσώπων αυτής (πρωθυπουργού καιτων αρμοδίων υπουργών) εξήγγειλε την ένταξη του κλάδου μας στις πληττόμενες επαγγελματικές ομάδες και υποσχέθηκε την παροχή των 800 ευρώ και στους δικηγόρους. Πλην όμως “πριν αλέκτωρ λαλήσαι τρις” μετά την πάροδο λίγων ημερών υπαναχώρησε αψηφώντας τις μέχρι τότε εξαγγελίες της αφήνοντας έκθετο τον δικηγορικό κλάδο στο φάσμα της οικονομικής κατάρρευσης. 

Επιπλέον, η παροχή επιδοτούμενης επιμόρφωσης με κουπόνια 600 ευρώ που εξήγγειλε χθες ο Υπουργός Οικονομικών προς τους δικηγόρους, ως είδος ελεημοσύνης, αποδεικνύει την απαξίωση της κυβέρνησης για το δικηγορικό σώμα και τον εμπαιγμό αυτού. Αυτή την ώρα δεν είναι ζητούμενο η επιμόρφωση. Αυτή την ώρα ζητούμενο είναι η επιβίωση και ο δικηγορικός κλάδος πλήττεται σε επίπεδο επιβίωσης, αφού έχει παύσει κάθε νομική πράξη και δραστηριότητα. 

Ο δικηγορικός κόσμος ήταν πάντα αλληλέγγυος με την κοινωνία και συνέβαλε ουσιαστικά σε κάθε πρόβλημα αυτής. Μόλις πρόσφατα προέβη σε δωρεά σημαντικής αξίας ιατρικού εξοπλισμού στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας. Για αυτό τον λόγο και χαίρει σεβασμού και εκτίμησης από τους πολίτες. Απαιτεί δε και από την κυβέρνηση να αντιμετωπίζεται αναλόγως και όχι με ειρωνικές και προσβλητικές δηλώσεις των στελεχών της. 

Στις κρίσιμες στιγμές άλλωστε διαφαίνεται η πραγματική πρόθεση του καθενός απέναντι στον επιστημονικό μας κλάδο. Κατόπιν τούτων Με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου Ο Δικηγορικός Σύλλογος Λάρισας Καταδικάζει με τον πλέον απερίφραστο και κατηγορηματικό τρόπο τις παλινωδίες της Κυβέρνησης, ως προς την ένταξη του κλάδου στις πληττόμενες επαγγελματικές ομάδες που δικαιούνται το επίδομα των 800 ευρώ. 

Καταδικάζει ειρωνικές και προσβλητικές δηλώσεις στελεχών της απέναντι στο δικηγορικό σώμα. Απορρίπτει τα κουπόνια επιμόρφωσης (ελεημοσύνης) των 600 ευρώ, με τα οποία επιχειρείται η έμμεση στήριξη των αναδόχων Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης, και τα επιστρέφει στην κυβέρνηση, την οποία καλεί να τα αξιοποιήσει στην ενίσχυση της υγειονομικής περίθαλψης των Ελλήνων. Στη σημερινή εποχή «πολέμου», η Κυβέρνηση οφείλει να προασπίζει την ισονομία και να επιδεικνύει κοινωνική ευαισθησία εμπράκτως. 

Εμμένει στο δίκαιο αίτημα για χορήγηση της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης 800 ευρώ και στους δικηγόρους, όπως την εξήγγειλε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, τη θετική ανταπόκριση του οποίου αναμένουμε την ύστατη ώρα. 

Είναι η στιγμή που όλοι θα κριθούμε. “

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ   ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ ΜΠΑΣΔΕΚΗ 

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ  ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΝΔΡΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης