"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

22.8 C
Trikala

ΑΡΣΙΝΟΗ ΒΗΤΑ ” Διαδικτυακή φιλία “

lafarm

Σχετικά άρθρα

ΠίνακαςΣτέφανος Ρόκος – «Επιστροφή στην Αποδιοργάνωση»-
η εικόνα προφίλ της Αρσινόη Βήτα
Διαδικτυακή φιλία…Ένας όρος των τελευταίων ετών που περιέχει ένα νέο μοντέλο επικοινωνίας και σχέσης που είναι ούτε υπερβολικά δυνατή ούτε υπερβολικά αδύναμη έχοντας εν τη γενέσει της όμως τη δική της δυναμική εξέλιξης. Ο κόσμος της εικονικής πραγματικότητας με μια επίγευση αλήθειας.
Διανύουμε την περίοδο μιας ιδιαίτερης περίπτωσης, εκείνης των ευχάριστων εντυπώσεων. Ανταλλάσσουμε ιδέες, απόψεις,μυστικά και ψυχολογικά χάδια μέσω των likes και των σχολίων μας.Μοιραζόμαστε μιαν ανάλαφρη οικειότητα. Πλησιάζουμε καλοπροαίρετα ο ένας τον άλλον.
Ξαναβρίσκουμε παλιούς συμμαθητές, συμφοιτητές .Χαιρόμαστε βλέποντας φωτογραφίες τους και ίσως να ανταλλάξουμε τηλέφωνα και να ξαναβρεθούμε με εκείνη τη νοσταλγική αύρα που χαρίζει το παρελθόν. Δεκτικοί και σε νέους φίλους που με μια διάθεση εφηβικής αναζήτησης επιθυμούμε να τους γνωρίσουμε από κοντά, αφού κοινά ενδιαφέροντα κοινές απόψεις έχουν δώσει τη βεβαιότητα για την αρχή μιας νέας όμορφης φιλικής σχέσης.
Ξανοιγόμαστε σε έναν κόσμο που καταπραΰνει τη μοναξιά και ίσως να την παραδέχεται,που επιτρέπει τη χαρά. Η ζωή γίνεται παιχνίδι χωρίς το βάρος της πραγματικότητας και βυθίζεται στη μαγεία ενός εικονικού παραμυθιού.Κι αρχίζουμε δειλά στην αρχή να καταναλώνουμε χρόνο, αργότερα περισσότερο και στο τέλος να αγγίζουμε τα άκρα που σημαδεύουν το όριο πέρα από το οποίο ξεκινά η ματαίωση.
Είναι εξαιρετικά δύσκολο να υπάρχει συνεχής επικοινωνία, πολύ περισσότερο αν οι φίλοι υπερβαίνουν τον αριθμό των 150 κι ας καυχιόμαστε για τους χιλιάδες διαδικτυακούς μας φίλους.Οι επιστήμονες θεωρούν ότι ο αριθμός 150 αντιπροσωπεύει το «γνωστικό όριο» των φίλων που έχουμε τη δυνατότητα να διατηρήσουμε, αλλά και τον μέγιστο αριθμό ανθρώπων που μπορούμε πραγματικά να γνωρίζουμε και των σχέσεων που μπορούμε να τροφοδοτούμε με τα συστατικά εκείνα που είναι απαραίτητα για να είναι επιτυχημένες.
Αλήθεια ποιες είναι οι επιτυχημένες; Στην πραγματική ζωή είναι η αυθόρμητη ανάγκη να επικοινωνήσουμε δια ζώσης.
Στη “διαδικτυακή ζωή” είναι η παρουσία των likes και των σχολίων;
Ή όχι;Όπως και να έχει ένα είναι το σίγουρο:
” ο άνθρωπος που δεν μπορεί να είναι μέλος μιας κοινωνίας λόγω της αυτάρκειάς του δεν την χρειάζεται την κοινωνία, αυτός δεν είναι μέρος της πόλεως και είναι κατά συνέπεια είτε θηρίο είτε θεός ” ( Αριστοτέλης – Πολιτικά) . 
homouniversalisgr.blogspot.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης