"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

18.2 C
Trikala

Αρχίζει προβολές ο δημοτικός κινηματογράφος

lafarm

Σχετικά άρθρα

Στην πόλη μας η ύπαρξη ενός σημαντικού μνημείο της πολιτιστικής κληρονομιάς, του Μύλου Ματσόπουλου, ενός από τους μεγαλύτερους και αρχαιότερους μύλους των Βαλκανίων, αποτελεί ένα σημείο διαλεκτικής συνάντησης των ανθρώπων της πόλης, ένα ζωντανό κύτταρο πολιτισμικών παραγωγικών μονάδων της πόλης μας, μια εναλλακτική πολιτισμική πρόταση και αναψυχής.
Ο Δημοτικός Κινηματογράφος -θερινός και χειμερινός- είναι ένας από τους βασικούς πυρήνες του Πολυχώρου Τέχνης και Πολιτισμού του Μύλου Ματσόπουλου. Η δράση του δεν περιορίζεται μόνο στις προβολές του με επιλεγμένες ταινίες από τον ευρωπαϊκό και ελληνικό κινηματογράφο και αλλά επεκτείνεται και σε άλλους τομείς: ειδικές προβολές για τα παιδιά, πραγματοποίηση προγραμμάτων, παράλληλες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.
Η έναρξη της λειτουργίας του Χειμερινού Κινηματογράφου θα γίνει για πρώτη φορά αρκετά νωρίς, και πιο συγκεκριμένα την Πέμπτη 24/9 στην αίθουσα προβολών στο Μύλο Ματσόπουλο.
Ώρες προβολών: καθημερινά 20.00 και 22.15 (εκτός Δευτέρας)
Γενική είσοδος 5 €, φοιτητικά –μαθητικά 4 €
Πληροφορίες: Τηλ. 24310 20000 http://cine-mylos.blogspot.com
facebook/Δημοτικος Κινηματογραφος Τρικαλων
Οι ταινίες είναι Α΄ προβολής της τρέχουσας παραγωγής.
Αναλυτικότερα:

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ… ΕΝΑΡΞΗ 24 Σεπτεμβρίου
Ώρες προβολών: καθημερινά 20.00 και 22.15 (εκτός Δευτέρας)

24-9 PRIDE ΚΩΜΩΔΙΑ 119′

Η πιο δυναμικά πολιτικοποιημένη ταινία των τελευταίων χρόνων, βασισμένη σε αληθινά γεγονότα από το πρόσφατο παρελθόν, το PRIDE υμνεί το θάρρος και την αξιοπρέπεια που θα ενώσει δύο τελείως διαφορετικούς κόσμους αλλά με κοινούς σκοπούς: τη δύναμη της αγάπης και την ανάγκη για αλληλοσεβασμό και αλληλοκατανόηση.

1-10 ΆΝΔΡΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΘΗΚΕ ΠΟΛΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ 116΄

Ψυχολογικό δράμα που βασίζεται σε πολύκροτη αληθινή ιστορία,[ …] με τη δυναμική, παθιασμένη Αντέλ Ενέλ («Suzanne», «Έρωτας με την Πρώτη Μπουνιά»), η οποία κλέβει εύκολα την παράσταση από το πρωταγωνιστικό τρίο. Χρ. Μήτσης-Αθηνόραμα.

8-10 ΜΗΝ ΕΝΟΧΛΕΙΤΕ, ΠΑΡΑΚΑΛΩ! ΚΩΜΩΔΙΑ 79΄
Βασισμένο σε ένα θεατρικό, το ευτυχώς σύντομο σε διάρκεια και αρκούντως πυκνό φιλμ του παραγωγικού και έμπειρου σε κωμωδίες Πατρίς Λεκόντ πραγματεύεται την ανάγκη για μια ώρα ησυχίας στη ζωή ενός τσαντίλα μπερμπάντη οδοντιάτρου, ο οποίος μόλις έχει αγοράσει έναν σπάνιο δίσκο τζαζ και δεν τον αφήνει κανείς να τον χαρεί στο ωραίο του σαλόνι, στο πανάκριβο πικάπ του, στην ελεύθερη ημέρα του… Κουτσογιαννόπουλος-Lifo
15-10 ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ 87΄
Το υποψήφιο για ξενόγλωσσο Όσκαρ φιλμ αφηγείται με απόλυτη κινηματογραφική οικονομία μια ιστορία που σκιαγραφεί τον παραλογισμό του πολέμου. Έχοντας συνθέσει αριστοτεχνικά το παζλ χαρακτήρων, ο Γεωργιανός Ζάζα Ουρουσάντζε θέτει, πέρα από τα προφανή ανθρωπιστικά και αντιπολεμικά, πιο βαθιά ερωτήματα σε σχέση με την έννοια της πατρίδας (είναι το χώμα ή το αίμα;), του δικαίου, της πίστης και της απώλειας. Χρ. Μήτσης-Αθηνόραμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης