"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

18.2 C
Trikala

Αρχοντικό του Διλόφου

lafarm

Σχετικά άρθρα

Στο Δίλοφο, 31 χλμ από τα Ιωάννινα, στο Κεντρικό Ζαγόρι, βρίσκεται ένα από τα ωραιότερα χωριά που έμεινε ανέπαφο στο χρόνο, – με πολλά αρχοντικά και ανέγγιχτα παραδοσιακά καλντερίμια.

Εδώ μπορείτε να φιλοξενηθείτε, σε ένα παλιό παραδοσιακό αρχοντικό 7 δωματίων και μιας σουίτας, που αναπαλαιώθηκε με ζήλο και μεράκι, διαμορφωμένο σε ξενώνα. Στο χωριό και στη γύρω περιοχή μπορείτε να γευθείτε παραδοσιακές συνταγές και να αισθανθείτε τη Ζαγορίσια φιλοξενία.

Tο Αρχοντικό του Διλόφου αποτελείται από 7 δωμάτια και μια σουίτα. Επίσης, στο Αρχονταρίκι θα απολαύσετε το πλούσιο παραδοσιακό πρωινό σας και το βράδυ επιστρέφοντας από τις περιηγήσεις μπορείτε να χαρείτε με την παρέα σας τη ζεστή ατμόσφαιρα του τζακιού καθώς και τις παραδοσιακές πίτες, τα ντόπια χειροποίητα αλλαντικά, τα διάφορα είδη τοπικών τυριών καθώς και κόκορα κρασάτο, χοιρινό πρασοσέλινο και γίδα βραστή συνοδευόμενο από εκλεκτό ντόπιο κρασί και τσίπουρο.

Στο Αρχονταρίκι μπορείτε να γευτείτε ένα πλούσιο παραδοσιακό πρωινό με μεγάλη ποικιλία τοπικών προϊόντων και το βράδυ επιστρέφοντας από τις περιηγήσεις μπορείτε να χαρείτε με την παρέα σας τη ζεστή ατμόσφαιρα του τζακιού καθώς και τις παραδοσιακές πίτες, τα ντόπια χειροποίητα αλλαντικά, τα διάφορα είδη τοπικών τυριών καθώς και κόκορα κρασάτο, χοιρινό πρασοσέλινο και γίδα βραστή συνοδευόμενο από εκλεκτό ντόπιο κρασί και τσίπουρο.

Δωμάτιο Νο 5

Σύμφωνα με τις επιτοίχιες επιγραφές, το Αρχοντικό δημιουργήθηκε σε τρεις περιόδους: 1633, 1864 και 1865. Στο πρώτο κτίσμα ( καλύβα του 1633) προστέθηκε το υπόλοιπο τμήμα του κυρίως αρχοντικού το 1864. Στον αύλιο χώρο και έναντι του κυρίως Αρχοντικού, προστέθηκαν οι βοηθητικοί χώροι κουζίνα, αποθήκη καυσοξύλων, και στάβλος κατσικιών.

Δωμάτιο Νο 5

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης