"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

22.8 C
Trikala

Ασκήθηκε αναίρεση του βουλεύματος που απέρριψε την άδεια Κουφοντίνα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Αναίρεση άσκησε αργά το βράδυ της Παρασκευής η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου στο ομόφωνο βούλευμα του Συμβουλίου του Πλημμελειοδικείου Βόλου με το οποίο δεν χορηγήθηκε η 7η άδεια στο Δημήτρη Κουφοντίνα.

Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός είχε ζητήσει από την περασμένη εβδομάδα τόσο το βούλευμα όσο και τον ιατρικό φάκελο του Κουφοντίνα ο οποίος ξεκίνησε απεργία πείνας στις 2 Μαίου όταν άσκησε βέτο ο εισαγγελέας στη χορήγηση της άδειας οδηγώντας την υπόθεση στο Δικαστικό Συμβούλιο.

Η εισαγγελέας με την αναίρεση κατά του βουλεύματος οδηγεί την υπόθεση στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου το οποίο θα αποφασίσει αν θα ζητήσει εκ νέου κρίση της υπόθεσης ή θα απορρίψει το αίτημα της εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Σε περίπτωση που αναιρεθεί το βούλευμα θα  πρέπει να συνεδριάσει εκ νέου το τριμελές Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου με άλλη σύνθεση, για να κρίνει εκ νέου το αίτημα του πολυισοβίτη κρατούμενου.

Η αναίρεση θα συζητηθεί άμεσα στο Άρειο Πάγο.

Νωρίτερα, λόγω της μεγάλης επιδείνωσης της υγείας του ο απεργός πείνας Δημήτρης Κουφοντίνας μεταφέρθηκε σε μονάδα ΜΕΘ του Νοσοκομείου Βόλου, όπου νοσηλεύεται.

Αυτό έγινε με τη σύμφωνη γνώμη του ίδιου και της οικογένειας μετά και την απόλυτη διαβεβαίωση των γιατρών ότι το μόνο που θα του παρασχεθεί είναι οι αναγκαίοι ηλεκτρολύτες ώστε να μην κινδυνέψει να πέσει σε κώμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης