"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19 C
Trikala

Ασπίδα Λαού στην Κοινωνική Ασφάλιση!

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

METΩΠΟ ΛΑΟΥ

«Αν τολμούσαν να πειράξουν την Κοινωνική Ασφάλιση στη Γαλλία, θα   γινόταν αμέσως Επανάσταση», απάντησε πριν από μερικά χρόνια ένας απλός Γάλλος συνταξιούχος. Αυτό καταδεικνύει πόσο εμπεδωμένη στην πράξη και κυρίως στη λαϊκή συνείδηση είναι η κατάκτηση της Κοινωνικής Ασφάλισης στην μεταπολεμική Ευρώπη. Ένα κοινωνικό λαϊκό δικαίωμα για όλους που κατακτήθηκε με αγώνες και αίμα στην καπιταλιστική Ευρώπη.

     Κι όμως άρχισαν από τις περιφερειακές χώρες και πρώτα-πρώτα απ’ τη μνημονιακή και υποτελή Ελλάδανα στοχεύουν την πλήρη διάλυση του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης και την ουσιαστική κατάργηση των συντάξεων.

Εδώ δεν χωρούν οι οποιεσδήποτε διαιρέσεις και διαχωρισμοί μεταξύ μας. Ο Λαός σύσσωμος, ενωμένος και με αποφασιστικότητα που θα σβήσει αμέσως τα όποια τρελά όνειρα των μνημονιακών, μνημονιόδουλων και νεογενίτσαρων της κυβέρνησης,να κατεβεί στους δρόμους φωνάζοντας στεντόρεια ένα μεγάλο και γενναίο ΟΧΙ στα ανίερα σχέδιά τους.

   Ως Μέτωπο Λαού ενώνουμε κι εμείς τη φωνή μας για μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία της 12 Νοέμβρη. Όπως σωστά λέει και η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ «η Κοινωνική Ασφάλιση μας αφορά όλους! Είναι το δικαίωμα στη σύνταξη, το δικαίωμα στην Υγεία και την Πρόνοια. Είναι η προστασία της λαϊκής οικογένειας και των παιδιών της, η προστασία της μητρότητας, των αναπήρων, η προστασία από τον επαγγελματικό κίνδυνο, τα ατυχήματα, τις επαγγελματικές ασθένειες. Όλα αυτά τα έχουμε χρυσοπληρώσει με ιδρώτα, κόπο και αίμα, εμείς και οι προηγούμενες γενιές! Δε μας τα χάρισε κανείς! Κανένας να μην παρασυρθεί από τα ψέματα της βρώμικης κυβερνητικής προπαγάνδας, ότι δήθεν τα μέτρα θα αποδώσουν «δικαιοσύνη και ισότητα». Κανένας να μην ξεγελαστεί από την επιχείρηση διαχωρισμού των εργαζομένων! Το «διαίρει και βασίλευε» είναι η προσφιλής τους τακτική για να περνούν τα μέτρα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης