"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

18.3 C
Trikala

Ασφαλιστικά μέτρα κατά του «Meteora Highline Gathering»

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ασφαλιστικά μέτρα κατά της διοργάνωσης με τίτλο «Meteora Highline Gathering», που έχει προγραμματιστεί για το διάστημα 17 έως 23 Απριλίου, κατέθεσε πρόσφατα η Ιερά Μονή Αγίου Στεφάνου Μετεώρων, ζητώντας να μην επιτραπεί η πραγματοποίησή της.

Τα ασφαλιστικά μέτρα θα συζητηθούν στα Τρίκαλα την ερχόμενη Δευτέρα 3 Απριλίου και στρέφονται κατά ενός εκ των διοργανωτών της αθλητικής συνάντησης, του συμπολίτη μας Βασίλη Θεοδώρου.

Όπως πληροφορούμαστε, οι δεκάδες αθλητές, που έχουν δηλώσει συμμετοχή μέχρι σήμερα απ’ όλο τον κόσμο, θα σχοινοβατούσαν στο παραπάνω χρονικό διάστημα μεταξύ των βράχων «Άλυσσος», «Μόδι» και «Σουρλωτή», που περιλαμβάνονται στην πρόταση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Τρικάλων ως προτεινόμενες για δραστηριότητες στο πλαίσιο του περιβόητου νέου νομοσχεδίου περί Απαγορεύσεων δραστηριοτήτων στον χώρο των Μετεώρων.

Ο Βασίλης Θεοδώρου μάλιστα έχει καταθέσει και σχετικό αίτημα για να λάβει την άδεια του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου για τη διοργάνωση, θέμα που θα συζητηθεί προσεχώς.

Πέραν της συγκεκριμένης διοργάνωσης ,που αναμενόταν ότι θα ελκύσει το ενδιαφέρον αρκετών φίλων του Highline, τα ασφαλιστικά μέτρα στρέφονται και κατά του ιδίου του Βασίλη Θεοδώρου, ή ακριβέστερα κατά της λατρείας που επιδεικνύει στο BASE jumping.

Χθες το Έθνος δημοσίευσε ένα αφιέρωμα στη διοργάνωση, ενώ χαρακτηριστική είναι η περιγραφή για τον Βασίλη Θεοδώρου:

Ο 33χρονος εκπαιδευτής, μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας και Αναρρίχησης, δεν είναι ένα τυχαίο πρόσωπο, ούτε ανακάλυψε τώρα τη σχοινοβασία. Είναι κυριολεκτικά ένας άνθρωπος που δεν του αρέσει να πατά στη γη και ειδικεύεται στο B.A.S.E. jumping (προέρχεται από τα αρχικά των λέξεων Building, Antenna, Span, Earth), δηλαδή στην ελεύθερη πτώση με αλεξίπτωτο, από κτήρια, βράχους, γέφυρες και άλλα αντικείμενα που είναι ψηλά.

Εχει πηδήξει από κορυφές βουνών στην Ιταλία, έχει πέσει με αλεξίπτωτο από κορυφή ύψους 2.800 μέτρων στο Αϊγκερ των ελβετικών Αλπεων, έχει πέσει μέσα στο Ναυάγιο της Ζακύνθου, στο φαράγγι του Βίκου, αλλά και από γέφυρες της Εγνατίας Οδού, ενώ «πάγωσε» τους φίλους του πριν από τέσσερα χρόνια όταν βούτηξε από ύψος 80 μέτρων, από την ταράτσα του 25ώροφου Πύργου Απόλλων στην οδό Ριανκούρ στους Αμπελόκηπους.

Δύο φορές προσλήφθηκε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και τις δύο φορές παραιτήθηκε και επέστρεψε στην Καλαμπάκα, γιατί του αρέσει το «ζην επικινδύνως». Μιλάει με πάθος για το Highline και εξηγεί ότι είναι απολύτως ασφαλές άθλημα, αλλά πρέπει να γίνεται από επαγγελματίες αθλητές και άτομα που έχουν ασχοληθεί με την αναρρίχηση και γνωρίζουν πολύ καλά τους κανόνες ασφάλειας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης