"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

22.8 C
Trikala

Αυστηρή προειδοποίηση από την Ομοσπονδία Κτηνοτρόφων Θεσσαλίας για τα πρόστιμα της Ε.Ε.

lafarm

Σχετικά άρθρα

provata
Προειδοποίηση σε υψηλούς τόνους προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης απευθύνει η Ομοσπονδία Κτηνοτρόφων και Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας, με αφορμή τα πρόστιμα που οριστικοποιήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη χώρα μας.
Η Ομοσπονδία επισημαίνει σε ανακοίνωσή της ότι σε περίπτωση που ζητηθεί να τα πληρώσουν οι παραγωγοί, αυτό θα προκαλέσει τον
«απόλυτο θάνατο της κτηνοτροφίας.
provata
Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας έχει ως εξής:

«Σύμφωνα με τις πρόσφατες δηλώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού κ. Αποστόλου, ορατός είναι ο κίνδυνος για ένα ακόμη μεγάλο χτύπημα στον κλάδο της κτηνοτροφίας.

Ο Κίνδυνος αφορά τα πρόστιμα τα οποία οριστικοποιήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ύψους 322 εκ.ευρώ και αυτά που θα ακολουθήσουν για τα έτη 2012-2014. Σε περίπτωση που ζητηθεί τα πρόστιμα αυτά να πληρωθούν από τους παραγωγούς αυτό θα αποτελέσει τον απόλυτο θάνατο της κτηνοτροφίας.

Θεωρούμε ότι η ευθύνη ανήκει 100% στους χειρισμούς της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων καθώς και όλων των παραγόντων που έπαιρναν τις αποφάσεις τα τελευταία χρόνια . Προσοχή! να μην πέσει στις πλάτες του κτηνοτρόφου που μαστίζεται καθημερινά από φοροκαταιγίδες.
Μετά από τις αποτυχημένες πολιτικές τους, μην τολμήσουν να στείλουν τον λογαριασμό στον έλληνα κτηνοτρόφο. Αυτό αν μη τι άλλο είναι απαράδεκτο και εγκληματικό.

Ο έλληνας κτηνοτρόφος που παράγει τιμωρείτε καθημερινά και μάλιστα μεγάλο βαθμό. Αποτελούμε μαζί με τους αγρότες τον τελευταίο πυλώνα παραγωγής, αν τολμήσουν να μας επιβαρύνουν με πρόστιμα που δεν ευθυνόμαστε αυτό θα είναι αιτία επανάστασης και θα μας βρουν μπροστά τους.

Ζητούμε να τιμωρηθούν παραδειγματικά όσοι πραγματικά ευθύνονται για την υπάρχουσα κατάσταση και φυσικά απαιτούμε να πληρώσουν αυτοί τα πρόστιμα από την προσωπική τους περιουσία προς παραδειγματισμό για τις τυχών ορέξεις κάποιων τα επόμενα χρόνια που θα λαμβάνουν αποφάσεις με ελαφρά την καρδία ή με ανταλλάγματα έναντι πινακίου φακής, χωρίς να μπουν καν στον κόπο να ρωτήσουν τους πραγματικούς κτηνοτρόφους. Μόνο έτσι θα αποφύγουμε ανάλογες καταστροφικές καταστάσεις στο μέλλον.
Αποδώστε δικαιοσύνη τώρα!»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης