"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.3 C
Trikala

Αφήγηση παραμυθιού στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων με την Βίκυ Ιακωβάκη

lafarm

Σχετικά άρθρα

Viki Iakovaki

Την ερχόμενη Τετάρτη 1 Απριλίου 2015, στις 5.30 το απόγευμα στο παιδικό τμήμα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Τρικάλων, η Βίκυ Ιακωβάκη, θεατροπαιδαγωγός – ηθοποιός, θα αφηγηθεί το παραμύθι της Δήμητρας Μούσιου-Γεροστάθη «Οι κούπες του Γιάννη και ο Χάρης και η Βαλτόσαυρα» Η αφήγηση θα πλαισιωθεί με θεατρικό παιχνίδι και απευθύνεται σε παιδιά από επτά (7) χρονών.
«Οι κούπες του Γιάννη και ο Χάρης και η βαλτόσαυρα» της Δήμητρας Μπουσίου – Γεροστάθη είναι ένα παραμύθι που αναφέρεται στο ταξίδι ενός παιδιού προς την ενηλικίωση.
Η συγγραφέας είναι γιατρός πνευμονολόγος και τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται στη διακοπή του καπνίσματος, με ιδιαίτερη ενασχόληση την καπνιστική συμπεριφορά των εφήβων. Μέσα στα πλαίσια αυτής της προσέγγισης έγραψε μια σειρά βιβλίων με τίτλο «Ιστορίες που μας μαθαίνουν», όπου με όχημα τη φαντασία, το μύθο και την εικόνα οδηγούνται τα παιδιά σε νοήματα, αξίες και ιδέες που ομορφαίνουν και γεμίζουν τη ζωή.
Σ΄ αυτή τη σειρά βιβλίων εντάσσεται και το παραμύθι «Οι κούπες του Γιάννη και ο Χάρης και η Βαλτόσαυρα» που πραγματεύεται τη ζωή ενός παιδιού από την παιδική του ηλικία έως την εφηβεία, όπου ελλοχεύουν κίνδυνοι, όπως η εξάρτηση από το τσιγάρο. Μέσα από αυτό το παραμύθι το μικρό βατραχάκι, ο Χάρης, θα γνωρίσει τι σημαίνει η βουτιά στο βάλτο. Σίγουρα δεν ήταν αυτό που ονειρευόταν. Η Βαλτόσαυρα θα του ζητήσει το χρώμα του, τη φωνή του, τη ζωντάνια του να πηδά από νούφαρο σε νούφαρο. Κι ο Χάρης θα τα δώσει όλα χωρίς δεύτερη σκέψη, προκειμένου ν΄ αποκτήσει το καλάμι της Βαλτόσαυρας, το οποίο θα ρουφάει, νομίζοντας ότι έτσι θα είναι διαφορετικός από τους άλλους και θα ξεχωρίζει. Αυτό όμως που πραγματικά θέλει είναι να ξαναγίνει ο Χάρης ο Βάτραχος.
Ένα παραμύθι που αναφέρεται με συμβολικό τρόπο στην περιέργεια των παιδιών και των εφήβων να δοκιμάσουν τσιγάρο, αλλά και στο σοβαρό θέμα του εθισμού σ΄ αυτό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης