"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

22.8 C
Trikala

ΑΦΩΝΟΙ… μπροστά στο πρόβλημα

lafarm

Σχετικά άρθρα

AFONOI

Την Κυριακή 26-4-2015 εμείς οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Τρικάλων και του ΕΕΕΕΚ Τρικάλων με τους καθηγητές μας αντίστοιχα, πήραμε μέρος στην σιωπηλή δεκάλεπτη διαμαρτυρία που έγινε σε 40 πόλεις στην Ελλάδα με στόχο να αναδείξει προβλήματα προσβασιμότητας σε κτήρια της πόλης μας. Δυστυχώς υπάρχουν στην πόλη, μας κτήρια που έκπληκτοι εμείς οι μαθητές διαπιστώσαμε ότι δεν έχουν προσβασιμότητα για όλους τους πολίτες.
Έτσι επιλέξαμε οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Τρικάλων το Δημοτικό Ωδείο της Πόλης ενώ οι μαθητές του ΕΕΕΕΚ το κτήριο του ΟΤΕ. Σταθήκαμε εκεί 10 λεπτά (12-12:10 μμ.) στην πανελλήνια αυτή δράση, φορώντας τις «άφωνες μάσκες» μας για να τονίσουμε το πρόβλημα. Υπάρχουν κι άλλα κτήρια, δημόσια και ιδιωτικά που δεν έχουν προσβασιμότητα για όλους. Ελπίζουμε στο μέλλον να αλλάξει αυτό.
Η δράση μας αυτή έγινε την επόμενη μέρα της απονομής των βραβείων για τα προγράμματα ECOMOBILITY και FREEMOBILITY στα οποία πήραμε μέρος. Ήταν η πρώτη φορά που γίνεται τέτοια δράση σε πανελλαδικό επίπεδο και ελπίζουμε να συνεχιστεί με τη συμμέτοχη περισσότερων πολιτών αν θέλουμε να έχουμε πόλεις πραγματικά φιλικές και προσβάσιμες σε όλους τους κατοίκους.
Οι ομάδες των
2ου Γυμνασίου Τρικάλων & ΕΕΕΕΚ Τρικάλων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης