"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.2 C
Trikala

Αχελωος SOS : Δοκιμάζεται η ειλικρίνεια του κ. Φάμελλου και της κυβέρνησης συνολικά

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η ακραία επιθετική πολιτική των υπερασπιστών της εκτροπής του Αχελώου, στην περιοχή της Θεσσαλίας κατά κύριο λόγο, δίνει τη δυνατότητα στον κ. Φάμελλο να εμφανίζεται σαν ο κύριος εκφραστής της ακύρωσης της εκτροπής. 


Ωστόσο, η ειλικρίνεια του κ. Φάμελλου -και της κυβέρνησης συνολικά- δοκιμάζεται, αφού:

– υλοποιούν το έργο του φράγματος και του ΥΗΕ στη Μεσοχώρα, το οποίο σε μια επόμενη φάση, θα λειτουργήσει εκ των πραγμάτων προς την κατεύθυνση της υλοποίησης της εκτροπής.
– αρνούνται να αποφασίσουν την ακύρωση των έργων του φράγματος της Συκιάς και της σήραγγας εκτροπής, τα οποία -και κατά δική τους παραδοχή- είναι άμεσα συνδεδεμένα με την εκτροπή.
– στελέχη της κυβέρνησης (Σπίρτζης, Κόκκαλης) είναι σαφώς τοποθετημένα υπέρ της εκτροπής, με το δεύτερο να έχει δηλώσει πρόσφατα ότι θα αναλάβει πολιτικές πρωτοβουλίες (!) για την υλοποίηση της εκτροπής.

Με τη συζήτηση, όμως, να έχει εστιαστεί στο θέμα της εκτροπής και των προθέσεων της κάθε πλευράς έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα η υπόθεση του φράγματος και του ΥΗΕ στη Μεσοχώρα. Η αρχική σύμπλευση Φάμελλου και φανατικών υποστηρικτών της εκτροπής -μέχρι την υπογραφή της περιβαλλοντικής αδειοδότησης- και η κατοπινή δημόσια αντιπαράθεση φαίνεται να έχουν λειτουργήσει υπέρ αυτού του μπλοκ δυνάμεων, αφού και την επικοινωνιακή τακτική του κ. Φάμελλου (του τύπου “κατάφερα να τους βάλω στο τσεπάκι μου” ) έχει υπονομεύσει και, το κυριότερο, καταφέρνει να επιβάλλει, έστω, την τμηματική υλοποίηση βασικών έργων του σχεδίου της εκτροπής.

Σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή, η ανάδειξη των καταστροφικών συνεπειών, άμεσα και στο μέλλον, που θα έχει η ολοκλήρωση της κατασκευής και η λειτουργία φράγματος και ΥΗΕ στη Μεσοχώρα είναι κομβικής σημασίας. Ανεξάρτητα από την τύχη που θα έχει το σχέδιο της εκτροπής. Ακόμη περισσότερο: η ακύρωσή του μπορεί να αποτελέσει και την “ταφόπλακα” του σχεδίου της εκτροπής, μπορεί και τελεσίδικα. Δεν ξέρω με ποιο τρόπο μπορεί να γίνει, αλλά θα πρέπει να εξαντληθεί κάθε περιθώριο, ώστε το θέμα των έργων στη Μεσοχώρα και, γενικότερα, στον άνω ρου του Αχελώου να αποκτήσει τη θέση που αξίζει σε ζητήματα με κορυφαίο περιβαλλοντικό, κοινωνικό και οικονομικό ενδιαφέρον στην ατζέντα των κινημάτων.

Μεσοχωρα Αχελωος SOS – Mesochora Acheloos SOS

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης