"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.2 C
Trikala

Αχιλλέας Κανταρτζής : Η ψήφος στο ΚΚΕ ψήφος ελπίδας και δύναμης για τη φτωχή αγροτιά

lafarm

Σχετικά άρθρα

000

Ανοιχτή και ουσιαστική συζήτηση με τους αγρότες και τους άλλους κατοίκους της υπαίθρου για το πραγματικό νόημα της ψήφου στις ερχόμενες εκλογές ανέπτυξε ο Αχιλλέας Κανταρτζής σε περιοδείες που πραγματοποίησε τις τελευταίες μέρες σε χωριά του δήμου Φαρκαδόνας.
Και στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, όπως σ’ όλο το προηγούμενο διάστημα, ο διάλογος των κομμουνιστών με τον αγροτικό κόσμο χρησιμοποιεί ως μόνο μέσο την αλήθεια και αφορά στην ουσία. Δεν έχει καμία σχέση με τον προεκλογικό πολιτικαντισμό των υποψηφίων των κομμάτων που ασπάζονται την πολιτική του κεφαλαίου και της ΕΕ που ξεκληρίζει τη φτωχή αγροτιά, οι οποίοι αρκούνται σ’ ένα ολιγόλεπτο πέρασμα από τα καφενεία των χωριών, όπου μοιράζουν τυπικές χειραψίες και προσποιητά χαμόγελα, ρίχνουν και καμιά προεκλογική «κορώνα» και αποχωρούν. Οι μικρομεσαίοι αγρότες της Φαρκαδόνας ξέρουν από την πείρα τους τη συμβολή των κομμουνιστών, ξέρουν ότι δεν είναι για λόγια του αέρα σε προεκλογικές περατζάδες στα καφενεία των χωριών…

00000
Είδαν τα μέλη και τα στελέχη του ΚΚΕ να βρίσκονται στη πρώτη γραμμή όλων των αγροτικών αγώνων που αναπτύχθηκαν στην περιοχή, όπως και σ’ ολόκληρη τη χώρα. Είδαν αγροτικές κινητοποιήσεις , όπου οι κομμουνιστές αγροτοσυνδικαλιστές έπαιζαν πρωταρχικό ρόλο, να αγωνίζεται, σταθερά και αταλάντευτα, για την ικανοποίηση των άμεσων διεκδικήσεων της μικρομεσαίας αγροτιάς και, ταυτόχρονα, να αναδεικνύει την προοπτική του αγώνα της στη συμμαχία με τους εργατουπάλληλους και τα άλλα λαϊκά στρώματα.

«Ο δρόμος ανάπτυξης που προτείνει το ΚΚΕ μόνη απάντηση στο ξεκλήρισμα» τόνισε ο Αχιλλέας Κανταρτζής
Υπογράμμισε , επίσης, ότι οι μικρομεσαίοι αγρότες πρέπει να ψηφίσουν το ΚΚΕ, καθώς η πρότασή του για μια διαφορετική αγροτική ανάπτυξη στη χώρα μας, έξω από τα δεσμά της ΚΑΠ της ΕΕ, κόντρα στα συμφέροντα των μονοπωλίων και των πολυεθνικών, αποτελεί τη μοναδική διέξοδο σωτηρίας τους απ’ την ολοσχερή καταστροφή στην οποία τους σπρώχνει ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης, ο οποίος συγκεντρώνει τη γη και την αγροτική παραγωγή στα χέρια λίγων μεγαλοαγροτών και αγροτοεπιχειρηματιών.
Η λαϊκή εξουσία, για την οποία παλεύει το ΚΚΕ, στα πλαίσια του κεντρικού σχεδιασμού της οικονομίας, θα προωθήσει την αγροτική ανάπτυξη μέσα από την καθετοποιημένη κοινωνική παραγωγή και τους παραγωγικούς συνεταιρισμούς, ώστε να διασφαλίζεται ικανοποιητικό εισόδημα στους αγρότες – παραγωγούς, επαρκή και ποιοτικά αγροτικά προϊόντα για τη διατροφή του ελληνικού λαού και φτηνές πρώτες ύλες για την μεταποιητική βιομηχανία της χώρας μας.
Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ σημειώνουν, ακόμα, ότι η ψήφος της φτωχής αγροτιάς δεν πρέπει να πάει στα κόμματα της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, καθώς, με την πολιτική που εφαρμόζουν, ευθύνονται για τα πολλά προβλήματα και τα μεγάλα βάσανα των αγροτών και, γενικότερα, του λαού.

0000
Αυτή η πολιτική που κινείται στον «ντορό» των κατευθύνσεων και των επιταγών της ΕΕ, έφερε:
— Τη συρρίκνωση του αγροτικού εισοδήματος με τις χαμηλές τιμές των προϊόντων, το υψηλό κόστος παραγωγής, τις μεγάλες περικοπές στις επιδοτήσεις και τον εξευτελισμό των πενιχρών αγροτικών συντάξεων, με το κόψιμο των δώρων και άλλες περικοπές.
— Την άγρια φορολόγηση των αγροτών από το πρώτο ευρώ του εισοδήματος με συντελεστή 13%, καθώς και τον ΕΝΦΙΑ για τα σπίτια, τους αχυρώνες και τα χωράφια.
— Τα απανωτά χαράτσια για τον ΕΛΓΑ, τον ΟΓΑ, τον ΟΣΔΕ, τις αρδευτικές γεωτρήσεις, τις σταυλικές εγκαταστάσεις αλλά και στα νοσοκομεία, στα Κέντρα Υγείας, στο ΠΕΔΥ, στα διόδια κ.α.
Δεν πρέπει η αγροτική ψήφος να πάει ούτε στο ΣΥΡΙΖΑ, που δίνει όρκους πίστης στην καταστροφική, για τους μικρομεσαίους αγρότες, ΚΑΠ της ΕΕ και όχι μόνο έλλειπε από τους αγροτικούς αγώνες αλλά έκανε και ό,τι μπορούσε για να τους ξεστρατίσει από τη στόχευση του πραγματικού αντιπάλου, να τους υπονομεύσει και να τους σταματήσει. Ο ΣΥΡΙΖΑ που είναι υπέρ της ΚΑΠ και της ΕΕ και πουθενά δεν δεσμεύτηκε ότι θα καταργήσει τα άγρια μέτρα π.χ, τη φορολόγηση στο χωράφι και το χαράτσι στον ΟΣΔΕ, στις γεωτρήσεις κ.ά. Αντίθετα, εχθρεύεται την εκτροπή του Αχελώου, που θα δώσει ανάσα στην περιοχή και μάλιστα φτάνει στο σημείο ό,τι έχει μισοφτιαχτεί και σχεδόν τελειωμένα έργα όπως το έργο της Μεσοχώρας και ζητάει την καταστροφή τους!!!
Και, βεβαίως, η ψήφος των φτωχών αγροτών δεν μπορεί να πάει στα «Ποτάμια» της θολούρας που κουβέντα δε λένε για τα προβλήματα και τα δίκαια αιτήματα της αγροτιάς ή στους φασίστες της Χρυσής Αυγής που, ως μαντρόσκυλα του συστήματος, εχθρεύονται και πολεμούν τα λαϊκά στρώματα και συμφέροντα.
Η ψήφος στο ΚΚΕ -επισήμανε ο Αχιλλέας Κανταρτζής – είναι ψήφος ελπίδας και δύναμης για τη φτωχή αγροτιά και τον ελληνικό λαό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης