"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.4 C
Trikala

«Βάλτε τους αστέγους σε τροχόσπιτα»

lafarm

Σχετικά άρθρα

Οι Βρυξέλλες διεμήνυσαν  ότι μετά τον Δεκέμβριο του 2014 λήγει η περίοδος αναστολής των πλειστηριασμών. Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Γίρκι Κατάινεν «κάρφωσε» την κυβέρνηση και άδειασε τον Νίκο Δένδια για το θέμα, ξεκαθαρίζοντας ότι πλειστηριασμοί ξεκινούν σε μόλις λίγους μήνες, από την αρχή του 2015. Αποτελεί άλλο ένα χαστούκι στην κυβέρνηση, η οποία το τελευταίο διάστημα τελεί υπό το κράτος πανικού και εξακολουθεί να φαντάζεται «συναινετική» έξοδο από το Μνημόνιο.Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Γίρκι Κατάινεν, δεν άφησε κανένα περιθώριο για παρερμηνείες και δεύτερες αναγνώσεις. Τόνισε ότι το «προσωρινό καθεστώς όσον αφορά τις δημοπρασίες των οφειλετών για πρώτη κατοικία» λήγει εντός του έτους και παρέπεμψε στη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης να καταρτίσει σχέδιο για τη δημιουργία ενός δικτύου κοινωνικής ασφάλειας με βάση εισοδηματικά κριτήρια. Επί της ουσίας, η τοποθέτησή του θυμίσει την κυνική δήλωση των τροϊκανών προ ενός έτους στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»: «Βάλτε τους αστέγους σε τροχόσπιτα».

Η άρση των πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία αναμένεται να αποτελέσει τη χαριστική βολή για την κυβέρνηση. Ερχεται, δε, ακριβώς τη στιγμή που προσπαθεί να επιδείξει ότι προχωρεί σε ρυθμίσεις-ανάσα για τους οφειλέτες, πολλές δόσεις για τα ληξιπρόθεσμα χρέη, εκπτώσεις σε πρόστιμα στις εφορίες και τα ασφαλιστικά ταμεία… Ρυθμίσεις, που έχουν προαναγγελθεί εδώ και καιρό και στις οποίες οι κυβερνητικοί εταίροι πόνταραν πολλά, καθώς απευθύνονται σε ένα ευρύ εκλογικό ακροατήριο.

Η ασκούμενη πολιτική της σκληρής λιτότητας δεν απαλύνεται μόνο με ρυθμίσεις, όπως αυτές που προωθεί η κυβέρνηση. Η συνέχιση της ίδιας συνταγής οδηγεί σε νέα αδιέξοδα, όταν δεν συνοδεύεται από την παραγωγική ανασυγκρότηση, ενταγμένη σε ένα εθνικό σχέδιο με ξεκάθαρα αναπτυξιακά μέτρα για τη χώρα. Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ οδηγούνται στην κατάρρευση ακριβώς επειδή στάθηκαν ανίκανοι να δώσουν προοπτική εξόδου από την κρίση και να πείσουν τους πολίτες ότι οι μεγάλες θυσίες τους έπιασαν τόπο. Πλέον πνίγονται στα προαπαιτούμενα μέτρα, που οι ίδιοι είχαν δεσμευθεί απέναντι στους δανειστές, χωρίς να μπορούν να εξασφαλίσουν κανένα σωσίβιο διάσωσης. Δεν έχουν στήριξη από το εξωτερικό, ενώ έχουν απολέσει και την ανοχή της κοινωνίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης