"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12.1 C
Trikala

Βιβλιοπαρουσίαση από το ΚΚΕ

lafarm

Σχετικά άρθρα

ypogeio-reyma

 

Bιβλιοπαρουσίαση διοργανώνει η ΚΟΒ ΕΒΕ Τρικάλων του ΚΚΕ  στο καφέ Σουίτα, την Πέμπτη 3 Δεκέμβρη 2015, στις 7:30 μμ. Την παρουσίαση θα κάνει η Ελένη Κοτούπα,  μέλος του Γραφείου Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ. Το βιβλίο που θα παρουσιαστεί είναι το “Υπόγειο Ρεύμα”, μυθιστόρημα του
συγγραφέα Άλμπερτ Μαλτς, από τις εκδόσεις της Σύγχρονης Εποχής.
Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Το “Υπόγειο Ρεύμα” είναι ένα ξεχωριστό βιβλίο της αμερικανικής εργατικής λογοτεχνίας. Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για όλους, αφού αποτελεί μια ζωντανή γνωριμία με την πάλη των εργατών σε μια βιομηχανική περιοχή των ΗΠΑ. Ταυτόχρονα είναι ένα δυνατό μυθιστόρημα που κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον. Τη μία πλευρά των ηρώων του βιβλίου την αποτελούν άνθρωποι με ιδανικά για μια πιο ανθρώπινη και πιο δίκαιη ζωή, κομμουνιστές πρωτοπόροι εργάτες που έρχονται σε αντίθεση με την κοινωνία της εκμετάλλευσης και τους μηχανισμούς καταπίεσης, φανερούς και κρυφούς.
Το στοιχείο που αναμφίβολα θα εκτιμήσει ο αναγνώστης στο βιβλίο του Άλμπερτ Μαλτς είναι ότι οι ήρωές του είναι άνθρωποι πραγματικοί, ζωντανοί, με όλες τις αρετές και τις ελλείψεις τους, που με την καθημερινή τους δράση συμβάλλουν στην πάλη για την αλλαγή της κοινωνίας. Το “Υπόγειο Ρεύμα” όχι μόνο αποτυπώνει τη σκληρότητα της ταξικής πάλης, αλλά και θέτει τον καθένα μπροστά στην ευθύνη συνεισφοράς του στην οργάνωση αυτής της πάλης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης