"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19.8 C
Trikala

Βρήκαν «αγκαλιά» στον Βόλο νεαρή μητέρα και το μωρό της

lafarm

Σχετικά άρθρα

Με το μόλις 16 μηνών μωρό της στα χέρια, εμφανώς ταλαιπωρημένη και σε απόγνωση, μία 27χρονη μητέρα ζητούσε χθες «απάγκιο» σε γνωστή επιχείρηση της πόλης. Ηθελε να περάσει το βράδυ της σε ασφαλές περιβάλλον στον άγνωστο για την ίδια Βόλο. Δεν είχε πού να πάει, ούτε έναν γνωστό για να απευθυνθεί, ούτε είχε άλλα χρήματα για να μπορέσει να καταλύσει κάπου…

Η 27χρονη μητέρα από την Πάτρα, πήρε την απόφαση να έρθει στον Βόλο, προκειμένου να εργαστεί σε επιχείρηση, την οποία είχε εντοπίσει μέσω διαδικτύου. Η ανάγκη της να εργαστεί για να μεγαλώσει το παιδί της μεγάλη. Όπως έγινε γνωστό, με τον σύντροφό της απέκτησαν πριν από ενάμιση χρόνο περίπου ένα παιδί. Εκείνος όμως την εγκατέλειψε και εξαφανίστηκε.

Η 27χρονη όμως βρήκε ακόμη και την πόρτα του πατρικού της σπιτιού κλειστή, όταν οι γονείς της έμαθαν για την εγκυμοσύνη της. Στην Πάτρα ζούσε σε οικοτροφείο για άγαμες μητέρες και βρισκόταν σε αναζήτηση εργασίας προκειμένου να μπορέσει να ζήσει και να μεγαλώσει το παιδί της με αξιοπρέπεια.

Επί μήνες έψαχνε δουλειά στη γενέτειρά της χωρίς αποτέλεσμα. Όταν βρήκε θέση εργασίας σε επιχείρηση στον Βόλο, δεν σκέφτηκε τη μετακόμιση. Πήρε λιγοστά υπάρχοντα μαζί της και το μωρό της και ήρθε στον Βόλο, αφού πρώτα διασφάλισε ότι η θέση την… περίμενε.

Με τις λιγοστές της οικονομίες εξασφάλισε το εισιτήριο της μετάβασης, ελπίζοντας ότι το μεροκάματο που θα εξασφάλιζε θα της άνοιγε μια νέα σελίδα στη ζωή της. Όταν όμως απευθύνθηκε στην επιχείρηση που θα την προσλάμβαναν, ενημερώθηκε ότι… η θέση τελικώς καλύφθηκε.

Απελπισμένη άρχισε να γυρίζει δεξιά και αριστερά μην έχοντας πού να πάει, σε ποιον να απευθυνθεί. Το βράδυ αναζήτησε βοήθεια σε επιχείρηση της πόλης για να απαγκιάσει κάπου μέχρι να ξημερώσει.

Το προσωπικό της επιχείρησης που άκουσε το δράμα της 27χρονης κινητοποιήθηκε. Με ρεφενέ εξασφάλισαν γάλα για το μωρό της και άλλα απαραίτητα είδη, ενώ με δικές τους ενέργειες ειδοποιήθηκε το τμήμα Πρόνοιας του Δήμου Βόλου για να βοηθήσει τη νεαρή μητέρα που βρισκόταν σε απόγνωση.

Αμεσα κοινωνικοί λειτουργοί βρέθηκαν στο πλευρό της νεαρής μητέρας και του μωρού της, με τις υπηρεσίες να γίνονται μια «αγκαλιά» για την 27χρονη. «Μέσω των δομών μας επιχειρούμε να βρούμε στέγη σε κέντρο φιλοξενίας για τη νεαρή γυναίκα, ενώ της εξασφαλίσαμε τροφή και επιχειρούμε να εντάξουμε το μωρό της σε βρεφονηπιακό σταθμό. Θα έρθουμε σε συνεννόηση με το οικοτροφείο στην Πάτρα προκειμένου να της στείλουν τα υπάρχοντά της και παράλληλα βρισκόμαστε σε καλό δρόμο για να της εξασφαλίσουμε θέση εργασίας», δήλωσε η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Νατάσσα Μορφογιάνη.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης