"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19.8 C
Trikala

Βραβεύονται οι τακτικότεροι αναγνώστες της Δημοτικής Βιβλιοθήκης

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων βραβεύει τους τακτικότερους αναγνώστες – μαθητές του 2017, την ερχόμενη Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018 στις 19.30. Σε μια λιτή εκδήλωση – έτσι όπως γίνεται τις τελευταίες δεκαετίες – ουσιαστικά επιβραβεύεται η φιλαναγνωσία, η ανάπτυξη της οποίας αποτελεί κι έναν από τους βασικούς στόχους της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Στην εκδήλωση θα μιλήσει η συμπολίτισσα κ. Σούλα Τσιάτσιου – Ρακοβίτη, καθηγήτρια ξένων γλωσσών και συγγραφέας, με θέμα «Το παραμύθι, φάρος στην εξέλιξή μας».

Είναι μια εκδήλωση για την επιβράβευση της φιλαναγνωσίας γιατί το βιβλίο, εκτός από την αισθητική απόλαυση και την ευχαρίστηση που προσφέρει στα παιδιά, συμβάλλει συγχρόνως στην πνευματική τους καλλιέργεια, στην ανάπτυξη της φαντασίας και της δημιουργικότητάς τους, στη γνωριμία τους με άλλους λαούς και πολιτισμούς, καθώς και στην κατανόηση της διαφορετικότητας.

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων είναι ιδιαίτερα σημαντικός χώρος, γιατί δίνει την ευκαιρία σε όλα τα παιδιά, ανεξάρτητα από φύλο, ηλικία, μορφωτικό επίπεδο, να έρθουν σε επαφή με τη γνώση και να γνωρίσουν το βιβλίο. Ακόμα μπορεί να βοηθήσει το σχολείο να παρέμβει αντισταθμιστικά στο ζήτημα των οικονομικών και μορφωτικών όρων που περιορίζουν τις ευκαιρίες των παιδιών από μη προνομιούχα κοινωνικά περιβάλλοντα να έρχονται σε επαφή με ποικιλία λογοτεχνικών βιβλίων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης