"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.2 C
Trikala

Βόλος -Μαχητικό το μαθητικό συλλαλητήριο κατά της καύσης σκουπιδιών

lafarm

Σχετικά άρθρα

Με συνθήματα, τύμπανα και μεγάλη συμμετοχή, μαθητές πραγματοποίησαν σήμερα συλλαλητήριο κατά της καύσης σκουπιδιών στο κέντρο του Βόλου.

SYLLALHTHRIO_MATHITON_KAFSI (8)

Εκατοντάδες μαθητές από διάφορα σχολεία του Βόλου και της Νέας Ιωνίας, φώναξαν σήμερα πως θέλουν να ζουν σε ένα καθαρό περιβάλλον χωρίς να έχουν το μυαλό τους στους μετρητές, τα όρια και τις υπερβάσεις ρύπων.

«Αυτοί μιλάνε για κέρδη και ζημιές, εμείς μιλάμε για ανθρώπινες ζωές», ήταν το σύνθημα που κυριάρχησε στην πορεία των μαθητών στο κέντρο του Βόλου.

Ηρθε η ώρα να μιλήσουμε εμείς οι μαθητές για το θέμα της καύσης των σκουπιδιών και της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, καθώς αφορά άμεσα τη ζωή μας.
Θέλουμε να μεγαλώσουμε και να ζήσουμε εδώ, στον τόπο μας με καθαρό περιβάλλον. Δεν θέλουμε να αναπνέουμε και να τρώμε διοξίνες, φουράνια, βαρέα μέταλλα και ότι άλλο επικίνδυνο εκλύεται από την καύση των σκουπιδιών.
Χρειάζεται όλοι να καταλάβουμε ότι η καύση σκουπιδιών υποθηκεύει το μέλλον μας, γιατί οι διοξίνες και τα φουράνια συσσωρεύονται στο περιβάλλον και τον άνθρωπο και οι επιπτώσεις τους θα φανούν σε μερικά χρόνια.
Είναι βέβαιο πως το κυκλοφοριακό, οι θερμάνσεις, βιομηχανίες κλπ είναι μερικές από τις αιτίες της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην πόλη. Όμως η καύση εκατοντάδων χιλιάδων τόνων σκουπιδιών στην ΑΓΕΤ-Lafarge κάθε χρόνο κάνει τραγική την ήδη επιβαρυμένη κατάσταση.
Δεν θέλουμε να γίνουμε πειραματόζωα! Αγωνιζόμαστε για τη ζωή και το μέλλον μας!

SYLLALHTHRIO_MATHITON_KAFSI (1)

myvolos.net

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης